Listan: De är hetast för start i Elitloppet

Foto: ALN, Kanal75
Trav365:s lista på hetaste hästarna De borde få inbjudan till Elitloppet av Solvallas sportchef Markus Myron.
TRAV

Solvallas sportchef Markus Myron har sju inbjudningar kvar att dela ut till Elitloppet.

Här är Trav365:s lista på de som borde få starta i storloppet sista helgen i maj.

Drömhästen: Nuncio.

Efter helgens travfest och inbjudningar av B.B.S.Sugarlight och Aladin d´Ecajuel återstår nio platser till Elitloppet.

Två av de nio platserna kommer hästarna som vinner gulddivisionen på Åbytravet 16 maj och Gävle 23 maj att ta.

Det innebär att Solvallas sportchef har sju inbjudningskort kvar.

Trav365 har listat de sju hetaste hästarna för de sista platserna.

Vad tycker du? Rösta här nedan!

1) Nuncio

Trav365:s kommentar: Drömhäst! Aldrig varit sämre än trea i ett travlopp och drygt 14,5 miljoner insprunget. Var förkrossande bra i Sverigedebuten efter lång vila. Hur bra är han med lopp i kroppen? Stefan Melander bör vara mycket sugen på att starta på hemmaplan med sin guldklimp, trots att han bara är fyra år.

Markus Myrons kommentar: Jag har pratat med Melander. Med bakgrunden och prestationen i Sverigedebuten är han naturligtvis högintressant. Men vi har kommit överens om att vi avvaktar till Nuncios nästa start.

2) Voltigeur de Myrt

Trav365:s kommentar: Helmysig häst! Man blir inte tvåa i Prix d´Amérique av en slump. Verkade trivas på svenska banor med tanke på insatsen i Olympiatravet i helgen. Hästen hamnade åt råttorna, men speeden runt sista sväng - wow! Charmige Gabriele Gelormini och Voltigeur de Myrt måste vara givna i ett Elitlopp.

Markus Myrons kommentar: Är en sån som funnits med i våra tankar sedan andraplatsen i Prix d´Amérique. Han var bra på Åby i helgen och en häst som kan bli aktuell.

3) Moving On

Trav365:s kommentar: Fabrice Souloy har förvandlat det här stoet till en superstjärna. De har siktat på Elitloppet en längre tid och det är väl bara en genomklappning i Finlandia Ajo emot en start i Elitloppet?

Markus Myrons kommentar: Gäller ungefär som Voltigeur de Myrt, hon var riktigt bra i sin senaste start och är definitivt en häst som kan vara med i Elitloppet.

4) Delicious U.S.

Trav365:s kommentar: Är ungefär en tvärhand hög, men helt, helt underbar. Daniel Redéns lilla häst kan spränga ljudvallen när som helst. Förra året årsdebuterade hon sent, men var ändå given i Elitloppet. Fjolårets tredjeplats i finalen lovar mer. Given om inget händer med hästen.

Markus Myrons kommentar: Har inte årsdebuterat än. Då är det svårt att svara innan vi sett något av hästen i år.

5) Banks

Trav365:s kommentar: Tysk superhäst. Visade mycket bra startsnabbhet senast och gick en fantomtid på Jägersro. Ska ut i Copenhagen Cup. Gör hästen inte bort sig där så är det bara för Myron att leverera över ett inbjudningskort. Vem vill inte ha en tysk dark horse på plats på Solvalla sista helgen i maj?

Markus Myrons kommentar: Går ut i Copenhagen Cup härnäst. Jag är väldigt spänd på att få se honom i den typen av sällskap. En intressant häst.

6) Nahar

Trav365:s kommentar: Vann Elitloppet 2013 och presenterades i lysande skick i årsdebuten senast. Ska ut i ett finskt storlopp i helgen, är bröderna Sedins häst bra där, så är nog en inbjudan till Elitloppet nära till hands.

Markus Myrons kommentar: Ska gå ut Prix Etain Royal på lördag. Var bra senast och har dokumenterad Elitloppsrutin.

7) Oasis Bi

Trav365:s kommentar: Gör aldrig ett dåligt lopp. Visat toppform i vår och är som gjord för Elitloppet. Går med i alla tempon och har visat en enorm speed.

Markus Myrons kommentar: Tycker jag var jättebra i lördags, en av de som imponerade, den spurten över upploppet bet riktigt bra. En intressant häst.

Redan klara för Elitloppet:

Timoko (Titelförsvarare)

Maven

On Track Piraten

Digital Ink

Wind Of The North

B.B.S.Sugarlight

Aladin d´Ecajuel

Rösta på din favorit här nedan!