Starttiden för V75 flyttas till 16.20

Uppdaterad 2015-04-08 | Publicerad 2015-04-07

ATG:s vd Hasse Skaplöth berättar för Trav365 varför de väljer att flytta V75 från och med 15 augusti.

Trav365 kan avslöja att V75-starten flyttas fram till 16.20.

Från och med lördag 15 augusti ändras starttiden för ATG:s överlägset största spelform.

– Det främsta skälet är att människor har största möjliga tid för nöjen och fritid den tiden, säger spelbolagets vd Hasse Skarplöth.

14.30 har varit starttid för ATG:s flaggskepp V75 på lördagarna.

Från och med lördag 15 augusti ändras det.

Då är det 16.20 som gäller som klockslag för den första V75-avdelningen.

– Det främsta och konkretaste skälet är att människor har mer tid för fritid och nöjen då. Vi tror att vi kommer få fler spelare till oss i och med det här, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth.

”Två miljoner kronor mer...”

ATG har stora förhoppningar på bytet av starttid.

– Vi har sagt som så att vi tror det kommer leda till bättre spel. Vi har varit så konkreta att vi tror det kommer kunna leverera två miljoner kronor mer på V75-dagen som helhet.

Hur har det här tagits emot ute i trav-Sverige?

– Vi har lagt ner mycket tid på att prata med olika intressenter. Ur ett spelarperspektiv är vi helt övertygade att det är bättre. Ur hästägarperspektiv har vi också fått ett stort ja. Vad gäller aktiva är de positiva. Banorna är splittrade, hälften är positiva, hälften är oroliga. Sammantaget är det mycket som pekar på att det är bra, för bra för att inte göra ändringen.

Nytt tv-format lanseras

I samband med premiären lördagen den 15 augusti kommer också ett helt nytt tv-format att lanseras.

– Lunchtravet, V75 Direkt och Vinnare V75 blir ett program som börjar 14.30 och håller på till 18.00 i TV12. Sedan byter vi kanal till TV4 18.00-19.00 och visar först ett sammandrag innan vi återvänder till upplösningen och direktsändningen av de två sista V75-avdelningarna, säger Erik Westberg, vd för Kanal 75, i ett pressmeddelande.

Förutom den nya sändningstiden blir det också en rad nyheter i V75 Direkt, bland annat ett unikt positioneringssystem för alla V75-hästar.

– Varje häst har i sin nummerbricka ett chip som hela tiden sänder hästens exakta position. Du som tittare kommer bland annat tydligt kunna se och följa alla hästar i loppen. Målet är att vi ska erbjuda världens bästa trav-tv-upplevelse, säger Erik Westberg.