Ingen Erik men jag har bra ersättare

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Stig H Johansson om kvällens V64-lopp

Lotuschic var det stora glädjeämnet i helgen för vår del.

Vinsten i Drottning Silvias Pokal satt verkligen bra.

Lotuschics nästa stora uppgift blir Stochampionatet. Men det loppet körs ju inte förrän i juli och innan dess blir det några starter. Vi har dock inte spikat matchningen ännu.

Oturlig galopp i finalen

Digger Crown var ner en sväng till Italien och startade i Lotteriloppet i Neapel. Han vann sitt försök på ett bra sätt men galopperade tyvärr i finalen och kunde därmed inte försvara titeln från förra året. Det är sådant som händer och jag får se hur han tagit den här utflykten innan jag tar ställning till det fortsatta upplägget för Digger Crowns del.

Sex hästar med på V64 i kväll och en av dem singelstreckar jag. Erik Adielsson är avstängd och kör inte men jag har bra ersättare.

Blue Chip Star (V64-1) har gjort det mesta rätt i år även om det bara blivit en seger på fem starter. Av träningen att döma håller han sin fina form och läget är perfekt eftersom han kan öppna bra. Jag chansar med att singelstrecka Blue Chip Star på mitt system.

Fellini Sec (V64-2) såg fin ut vid vinsten senast även om det var ett billigt lopp. Han verkar vara på rätt väg och eftersom motståndet inte verkar vara av den värsta sorten så tycker jag att Fellini Sec skall räknas.

It’s Enough (V64-2) har krånglat till det för sig och galopperat innan bilen släppt i de två senaste starterna. Det är inte hennes stil. Voltstart och ett vettigt läge nu gör att jag tror att hon trampar iväg felfritt. Distansen passar It’s Enough bra och jag bedömer hennes chans som likvärdig med Fellini Sec.

Daily Mail (V64-4) har haft ett tävlingsuppehåll på nästan sex månader utan att det varit något fel på henne. Hon har tränat bra och trots att det fattas lopp i kroppen tycker jag att hon har chans om hon kommer ner i ett vettigt slagläge. Daily Mail visade ju förra året att hon kan en del.

Adrian du Nord (V64-6) fick ett tungt lopp senast och det är honom förlåtet att han inte orkade. Med det loppet i kroppen och ett bra utgångsläge tycker jag att han ska räknas även om han är lite krånglig och kan galoppera. En typisk outsider.

Raya (V64-6) hade jag en del förhoppningar på inför V75-starten i Umeå men där svek hon. Enda förklaringen jag kan hitta är att hon var nedsatt av långresan. Formen verkar annars rätt bra och 1 640 meter är hennes bästa. Med tanke på insatsen senast är Raya förstås svårbedömd men det kan vara dumt att räkna bort henne.

Stig H:s V64-system

Publicerad: