Trav

Tioprocentaren roligaste draget

TRAV

Gissar att han blir årets största V75-favorit hittills, Järvsöfaks. 97 procent?

Klart han vinner. Japp, nu tar han andra raka. Vad fjuttigt det låter.

Roligaste draget finns i V75-5, en tioprocentare med toppchans.

ROLIGAST West Dream i V75-5 är bara streckad till tio procent och är omgångens roligaste idé, tycker Sportbladets travexpert Micke Nybrink.
ROLIGAST West Dream i V75-5 är bara streckad till tio procent och är omgångens roligaste idé, tycker Sportbladets travexpert Micke Nybrink.

Jag vill ändå beta av omgången i Östersund, lopp för lopp, under lupp.

V75-1: Stor favorit Lucky Dream B.L. som varit djävulskt bra på slutet, utom senast. Då var han felskodd och sprang och slirade sig trött, påstår tränaren. En dålig bortförklaring? Nja, tror inte det, hästen var till oigenkännlighet dålig och borde normalt vinna nu. Garderar ändå honom eftersom den rätta känslan är svår att finna.

Plocka med rysarna

V75-2: Bra hästar, Hot Tub var ju heroisk senast och Eternal och Com Orion är fasen inga lusar. Men här finns några rysare att plocka med. Glöm inte Alph Alpha (4 %) som var vass i comebacken då han avslutade rykande. Och Kihlström på Scarelli (5 %) - kan det bli en liten smygare"?

V75-4: Har kört det här i badkaret och det blev Sandy S.L. (41 %) till ledningen efter 500 och där blev hon svårfångad, trots att hon gick med skor bak. Bortglömd är utan tvekan Sanna Fame (5 %) som spurtar frenetiskt hela tiden.

V75-5: Helgens roligaste chansspik heter West Dream. Det här rör sig om en stilig fux som bör dundra genom klasserna i år. Senast var han kusligt bra i ett Lunch Dubbel-lopp där han fick tåga i tredjespår länge innan han nådde dödens. Ändå slogs han likt Rocky Balboa hela vägen hem och om inte en snöplig galopp kommit strax före mål hade han landat på en tid kring 1.14,7/2140 auto. Med klaff är det jättechans, jag lovar. West Dream är bara streckad på tio procent och det verkar som de tidiga spelarna har noll koll. Jösses,

ibland regnar det pengar över en.

Spikar Superman

V75-6: Givetvis har Giant Superman

(39 %) toppchans. Han är väl stenklar. För inte svarar Eli Sea ledningen? Och Flying Herkules släpper väl också? Ska sedan spattige fransosen General du Lupin spöa "Stålis" bakifrån? Sluta med spriten. Jag spikar.

V75-7: Straffspark för Pine Yankee. Det är första tanken. Men hans rad" Hur är formen egentligen? Jag tycker att Oke Sund kan vara intressant med Adielsson. Spets och slut? Och Twigs Lindsey med Björn Goop. Snubben går ju på vatten för dagen.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!