Wangle: ”Duon visade vad trav handlar om”

TRAV

Det var travfest utöver det vanliga.

Och hemmahästen vann storloppet – mot alla odds.

Leif Witasp och Cool Keeper visade vad trav egentligen handlar om.

Alla blickar var riktade emot de stora stjärnhästarna.

Det skulle bli en duell mellan Canari Match och Caid Griff – båda från stall Daniel Redén.

Men, manuset var redan regisserat. Det skulle inte bli någon ny stjärnseger. Nej, det skulle bli hemmaseger till publikens jubel.

Men inte för On Track Piraten, som normalt sett är Rättviks stora stjärna.

Nej, denna gång var det Leif Witasp som stal showen.

Att få se glädjen över mål när han vinner överlägset med superskrällen Cool Keeper var mäktigt att se.

Han fick segerdefilera inför en jublande hemmapublik och tårarna rann hos många. Trav när det är som allra bäst.

Och, Witasp, han har knappast slarvat med träningen. Frän segergest!

Men, fem plus i omgången måste ändå gå till en annan häst...Den prestationen var ruggig, minst sagt.

I övrigt:

Ingen spelare lyckades hitta 7 rätt. Jag har knappast varit med om en svårare V75-omgång...

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-omgången:

Highspirit: Gåsgud. Så kan man sammanfatta loppet. Normalt sett ska det inte gå att vinna med den löpningen som den här stjärnhästen fick. Vild körning i 1.07-tempo i över 500 meter från start, för att sedan krossa ledarhästen och gå ifrån alla konkurrenter över upploppet. Visst, det hade blivit en hård duell mot Man At Work utan galoppen, men på det sättet som Highspirit klev ifrån alla över upploppet så tror jag nog att Troels Andersen hade koll på läget hela loppet. Det var en ofattbart bra prestation.

Cool Keeper: Hästen, som gång på gång varit uträknad, gjorde det igen. Han tog enkelt hand om ledningen och såg sedan ut som en rund miljon loppet igenom. Leif Witasp gav den perfekta resan och över upploppet var det bara en häst på banan. Han vann med krafter kvar och såg finare ut än på mycket länge. Hela grejen kring segern är värd att hylla! Han vann dessutom på 1.09,9.

Exclamation Mark: Wow, det där trodde jag inte på förhand. Han var riktigt fin för dagen och ingen kunde stoppa hästen från att ta en ny seger från ledningen. Jag har tyckt att hästen agerat lite vemodigt när det väl börjar ta emot. Så kanske det är, men nu blev han knappast trött och vann överlägset. Mycket bra!

Linus Boy: Lördagshästen, som alltid startar på V75, fick äntligen vinna igen. Och han gjorde det från sämsta läget man kunde tänka sig med spår 12 bakom bilen. Kim Eriksson serverade hästen ett fint lopp och trots vida spår hela sista varvet så var Linus starkast. Han utvecklas hela tiden och med sin styrka och snabbhet kommer det bli nya segrar.

Raja Ribb: Vinnare av Sommartravets final gjorde det mesta rätt och Tomas Petterssons travare häll storstilat upploppet ner. Efter den invändiga resan kunde duon koppla grepp på Volocity De Vie och lyckades även hålla ifrån konkurrenterna över upploppet. Kul seger! En procent på V75. Håll i hatten.

Canari Match: Var hårt spelad och en av omgångens största favoriter. Fick ledningen enkelt, men kastade in handduken alldeles för tidigt. Det tuffa loppet förra veckan satt nog fortsatt kvar i benen.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75