Trav

Täby galopp kan flytta till Knivsta

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

”Vi är mycket intresserade av deras förslag”

Ny bana Täby galopp kan flytta till Knivsta kommun. En projektgrupp tittar på olika alternativ dit galoppbanan kan flytta.
Ny bana Täby galopp kan flytta till Knivsta kommun. En projektgrupp tittar på olika alternativ dit galoppbanan kan flytta.

Täby galopp kan flytta till Knivsta.

En projektgrupp tittar på olika alternativ dit galoppbanan kan flytta.

– Vi har skickat ut frågan till alla kommuner i Stockholms län och en i Uppsala, säger Olof Karlander, projektledare för gruppen till Upsala Nya Tidning.

Inom fem år ska Täby Galopp läggas ned eftersom marken som banan ligger på är för dyr. Täby kommun vill använda marken till att bygga bostäder och galoppen kan tjäna pengar på att sälja marken till kommunen.

Nu letar en projektgrupp efter en ny plats dit galoppbanan kan flytta. Bland annat har man varit i kontakt med Knivsta kommun.

– Vi tittar bland annat på om det finns flygförbindelser, närheten till Europavägar och tillgång till kollektivtrafik. Det ska ta högst 60 minuter att ta sig från flyget till anläggningen. Vi behöver ett stort markområde och ser gärna att det går att ordna hästnära boende i kommunen, säger Olof Karlander till Upsala Nya Tidning.

Knivstas kommunalråd ser positivt till att få en galoppbana i kommunen.

– Vi har varit i kontakt med projektgruppen och vi är mycket intresserade av deras förslag, säger Göran Nilsson till Upsala Nya Tidning.

Projektgruppen tittar även på alternativet att bygga en anläggning tillsammans med trav- och ridsporten.

– Om vi kunde få en gemensam hästsportanläggning i närheten av Stockholm skulle det gynna all hästsport. Men vi vet ännu inte om en gemensam anläggning kan bli verklighet, säger han till tidningen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!