I morgon är du bäst Örjan, okej?

TRAV

Jag tror på Örjan.

Kan du inte vara världens bästa kusk i morgon, Örjan?

Snälla. Inte såsa. Drick lite kaffe innan.

Måtta sen liksom bara in min spikar.

Förutom i sista, kör gärna för sent där.

Örjan Kihlström är en djävulskt bra kusk. Så är det bara. De som säger annat, ni som mejlar och hatar, lyssnar jag inte på. Piss off. Visst, han drittlar bort en och annan kuse emellanåt och vi gnisslar tänder och säger: ”Så där kan bara Örjan göra! Fan, han är hopplös!” Men när han finåker in vårt nästa lir med små medel är han förlåten.

Jag har en kompis, Myran, som för tillfället är i Islamabad och jobbar. Han vet inte ens att det är farligt där. Myran är benhård och dessutom enkelspårig. Han spelar nämligen alltid Örjan. Det är komiskt. Han funderar länge och sen säger han alltid: ”Hörru, jag tror fan Örjan vinner.” Jag vet inte hur det går för Myran på liret men han spelar ändå alltid på Örjan, no matter what. Så det kan ju inte vara total katastrof.

Om inte Myran hade varit i Islamabad skulle han velat köpa in sig i mitt V75-system till Årjäng i morgon. För jag spikar nämligen Örjan i två lopp.

Inget fel på psyket

I V75-4 kör han åt Christer Nyström. Mind Your Head heter hästen och han påminner en hel del om sin pappa, From Above. Kanske inte så mycket i stilen men på sättet han avgör över upploppet. Mind Your Head har nämligen vinnarskalle. Trots att han bjuds på tuffa resor kämpar han in i mål, psyket är det inget fel på.

I senaste starten var han strålande efter en tung resa i dödens, bara knappt slagen, och med det loppet i kroppen är han troligen på topp i morgon.

Att han har bakspår på kort distans är förstås lite oroande – men det är ju Örjan Kihlström som kör.

Bäst är världen på att vinna bakifrån, har jag sagt i något svagt ögonblick. Okej, visa det nu.

Samma sak gäller i V75-5, kallblodsloppet. Här kör Örjan den överlägset snabbaste och bästa hästen. Lome Stjernen står 60 meter efter täten i starten och det kan förstås bli svinlångt fram. Men egentligen är jag inte särskilt orolig. Med en vältajmad styrning är de andra chanslösa. Lome Stjernen är förbannat bra just nu – senast satte sig Örjan i bilen och åkte ändå till Solänget (100 mil tur och retur) för att köra honom. Myran åkte för resten med och lirade. Det gick bra, hästen vann överlägset till 1,40.

Myran skulle backa ur

Den tredje spiken på mitt system gillar inte Myran. Den skulle kunna få honom att backa ur. Jag går nämligen helt på startspåren i Årjängs Stora Sprinterlopp. Scarlets Aino har innerspår bakom bilen och det borde innebära att han leder från start till mål.

Här kör Örjan Jaded från spår elva och visst är jag rädd för honom. Läget är ändå helt iskallt och på en snabb sommarbana går det inte, inte om Hans-Owe Sundberg kör 1.11 hela vägen i spets med Scarlets Aino.

Övriga godbitar:

Yellow Eden kan överraska i V75-1. Kanonbra på slutet.

V75-2 är ingen lek. Jag varnar för Regina One som var tapper i dödens senast.

Lås på tre hästar i V75-3: Trim (spets), Tououse (dunderbra i ny regi) och Elin’s Pride som såg ruskigt bra ut i come backen senast.

Har skrällkänsla i V75-6. Myran tror troligen på Örjan (Energy Ås) och jag gillar Jay Jay Okocha.