V75

Han öppnade snabbast av alla – på V75

Joakim Lövgren tog en tränardubbel

avChristoffer Wickman

Foto: ATG Play
Staro Leonardo öppnade snabbast av alla på V75 i lördags

Joakim Lövgren tog en V75-dubbel på hemmabanan Jägersro i lördags.

Staro Leonardo var också den häst som öppnade snabbast av alla på V75.

– Jag tycker han visar klass, säger Joakim Lövgren.

I lördags avgjordes V75-tävlingarna på Jägersro i Malmö och en som hade en lyckad dag på jobbet var hemmatränaren Joakim Lövgren.

Lövgren tog en V75-dubbel genom Sevilla och Staro Leonardo.

Femårige Staro Leonardo, som vann Klass I-loppet, var också den häst i hela V75-omgången som öppnade snabbast de 200 första meterna av loppet.

Enligt positioneringssystemet så öppnade Staro Leonardo de första 200 meterna på 1.02,5 – när han tog hand om ledningen.

Staro Leonardos avslutning, som räckte hela vägen till seger, via 1.07,6 sista 200 meterna var också den tredje snabbaste avslutningen under V75-dagen.

”Rolig att tävla med”

– Jag tycker det är en häst som visar klass, han är duktig på att tävla och han lyder mig i alla moment, säger Joakim Lövgren och fortsätter:
– Jag tryckte av honom från start och sedan är det inga problem att plocka upp honom och släppa ledningen, och han var också med på noterna när luckan kom till slut. Det är en klok och fin häst som är rolig att tävla med, när man är med så på noterna som han är.

Staro Leonardo öppnade snabbast av alla på Jägersro i lördags, och var den tredje snabbaste till slut. Har han alltid varit snabb?

– Hans kropp var känslig när han var tre-fyra år, sedan märkte vi i höstas att han började stabilisera sig, och började tåla mer träning och rör sig också mycket bättre. Det kostar energi när de är lite knackiga och de får kämpa sig fram, men nu flyter det bättre för honom. Han har alltid varit bra, men det har tagit lite tid för honom att orka träna hårdare och gå framåt med loppen, säger Joakim Lövgren.

Segern för Staro Leonardo i lördags inbringade 125 000 kronor.

”Gick bara och väntade”

Joakim Lövgren vann också på V75 med Sevilla, som därmed tog andra segern i fjärde starten för Joakim Lövgren.

– Han har kapacitet den där hästen, och han har väl egentligen bara brottats med skadebekymmer. Han vann flera lopp som ung om han inte galopperade, och allt har stabiliserat sig för honom och han tål träning och tävling på bra sätt nu.

Var du överraskad över segern i lördags?

– Nej, det var jag inte, jag hade stor tro på honom och det känns som det ligger mycket spännande framför honom.

Joakim Lövgren har rivstartat det nya året med fem segrar på 15 starter. I fjol körde han in 10,2 miljoner kronor till stallet.

– Jag tyckte mitt 2018 accelererade, vi började hyggligt utan att det var något extra, sedan tog det lite fart på sommaren med Zara Kronos E3-seger, och sedan gick det väl halvhyggligt fram till hösten men sedan blev det proppen ur sista delen av året och då började den riktiga formen på hästarna att komma och jag gick väl bara och väntade på att den skulle komma, säger Joakim Lövgren och avslutar:
– Huvudsaken var i varje fall att den kom och då kan man börja skörda, och jag har rätt bra hästar i stallet och det är inga konstigheter nu. Vi har steppat upp trycket på hästarna utan att de blir slitna och det finns all anledning att tro det blir roligt framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Jägersro

Hästar

Trav