"Den bästa häst jag någonsin kört"

Publicerad:
Uppdaterad:

Åke Lindblom om Lugdunum

Foto: Kanal75

Åke Lindblom hyllar Lugdunum.

I dag startar han på Solvalla.

– Han går från klarhet till klarhet, säger Åke Lindblom.

Han fortsätter:

– Det kanske är den bästa häst jag någonsin kört och det finns inget som gör att jag ska sluta tro på honom. Han gick ett 23-jobb på rakan i dag (läs fredag) och kändes strålande. Han går från klarhet till klarhet och jag tror jäkligt mycket på honom.

Men spår åtta över kort distans är aldrig roligt.

– Min förhoppning är att bli nedsläppt i dödens den här gången. Fast han vinner nog även om han får gå i tredjespår hela vägen. Han skiter ju i det liksom.

Så det är bara att spika?

– Nu är ju jag som ni vet väldigt optimistisk av mig, men jag tror fullt ut på min häst.

Haft problem

I övrigt säger han så här om sina V65-chanser:

Super Brian (V65-2)?

– Han har gått två lugna jobb efter senast och allt känns okej. Det senaste loppet borde ha tagit fram honom en bit rent formmässigt. Han har tidigare haft problem med aktionen men det verkar ha löst sig nu.

– Han har bra kapacitet för klassen och även om spåret är dåligt ska han inte vara helt borta.

Divans Lady (V65-3) gjorde debut för dig senast. Vad tyckte du?

– Innan hon kom till mig hade hon varit ifrån för avel men inte blivit dräktig och jag tycker att hon gjorde ett riktigt bra lopp senast faktiskt. Det blev en del omstarter vilket missgynnade henne då hon är lite hetsig och med tanke på det gjorde hon en femstjärnig prestation.

– Efter det har hon inte gjort något speciellt utan bara ätit, gått i hagen och mått bra. Men loppet har säkert tagit fram henne och det är inte en så tokig häst.

– Jag har ingen koll på motståndet mer än att det är hästar med ganska lite pengar på kontot. Men hon är hyggligt stabil och rätt så snabb och ska räknas i ett öppet lopp.

Naturligt startsnabb

Ryan Trot (V65-4) gick bra efter galopp senast. Varför felade han?

– Han hade ett lite snävt spår och var lite ivrig. Men det var precis på gränsen och han hade lika gärna kunnat gå iväg felfritt. Galoppen innan det berodde på att han hade tunga bakskor vilket gjorde honom rullig på den stenhårda banan. Normalt är han stabil.

Kan han utnyttja springspåret?

– Om han spetsar är svårt att säga men han är naturligt startsnabb och prickar vi starten blåser han bara till. Spets är dock ingen nödvändighet. Senast avslutade han jättebra bakifrån.

– Det ska vara toppchans.

French Cocktail (V65-5) mosade allt från dödens senast. Den insatsen måste du ha varit riktigt nöjd med?

– Ja, men han var nära galopp och det var bra av Ulrika (Wictorson) att lyckas hålla honom i trav. Sedan blev det dödens och därifrån var det inga problem. Han är en stark hjälte den här hästen. Det kan man inte tro när man ser honom på stallgången. Han är långhårig och 1,50 hög, men har ett hjärta av guld och borde kanske dessutom vara ännu bättre till den här starten - om det nu går att bli bättre.

– Voltstart är inte sådär jättebra och jag bedömer galopprisken som 50-50 ungefär. Men att startvolten inte är full så att han inte har någon direkt bakom sig är bra. Går han bara felfritt är han djävulskt stark.

Kanal75 , Trav365

Publicerad: