Robert Bergh fixade miljonerna

TRAV

Tio spelare fick 7,6 miljoner var

Karlstad (TT)

Robert Bergh bidrog till miljonutdelningen på Färjestadtravet. Hans Orchidee d´Aunou svek som stor favorit men D.J.Seabrook gav ändå stallet en storseger .

– Han är bra, vann okörd. Nu tar vi sikte mot Frankrike, sade Bergh efter segern som var värd en halv miljon.

Intresset för Färjestads V75-omgång var riktigt stort. Dubbel jackpot innebar att omsättningen steg till drygt 136 miljoner. Endast tio kuponger hittade alla vinnarna och dessa belönades med drygt 7,6 miljoner kronor.

Robert Bergh fastställde utdelningen när han vann finalen för de fyraåriga hingstarnas Breeders Crown-final med D.J.Seabrook, en seger värd 500000 kronor.

Denne har inte förrän under hösten fått möta de bästa i kullen men visade sig vara helt ohotad. Medan loppets favorit, Rite On Track, tidigt galopperade bort sig försvarade Bergh bestämt ledningen. Där blev han kvar, alla attacker var fruktlösa.

– Han var helt okörd, det fanns krafter kvar i honom. Det strulade en del i fjol med honom så jag valde att matcha honom i V75 tidigare under året då jag visste att han hade hög kapacitet för den klass han befann sig i, sade Bergh.

– Nu tar vi sikte mot Frankrike, han har flera passande lopp under december och januari. Jag tror han kommer att klara sig bra där också.

När favoriten i stofinalen av Breeders Crown, Orchidee dAunou kom på tal hade Bergh inga svar på den klena insatsen. Det är tredje gången i år hon sviker i finalen efter att ha imponerat i kvalen.

– Hennes uppträdande är ett frågetecken för mig också, sade Bergh.

Istället för favoritseger vann Thomas Uhrberg med Ausa T.Y.C. stoavdelningen av Breeders Crown, en mindre skräll.

– För mig var det en av de roligaste segrarna jag tagit, speciellt med tanke på att jag tränar henne själv. Breeders Crown smäller högt, sade Uhrberg.

– Vi hade lite tur som hittade ner i tredje utvändigt men sedan avgjorde hon på bra sätt. I slutet av förra säsongen fick jag upp förhoppingen att kunna vara med i lite större sammanhang och i år har hon klättrat mot årgångstoppen hela tiden, fortsatte han.

Uhrberg körde också omgångens största favorit, Baron Rols i första avdelningen. Denne slutade oplacerad efter en tuff öppning.

– Vi fick lite onödigt tryck i första sväng och jag kände tidigt att han inte skulle orka. Han blev helt enkelt muskeltrött, sade Uhrberg.

TT