Lähdekorpis succé – tog en dubbelseger

TRAV

Tio starter, sju pengaplaceringar och två segrar.

Kari Lähdekorpi gör succé efter comebacken som travtränare.

– Det är hyggligt, men det blir bättre till hösten och vintern, säger Lähdekorpi.

I mitten av april chockade Kari Lähdekorpi hela trav-Sverige då han meddelade att han slutar som travtränare. 55-åringen hade tröttnat på travlivet – och valde då att flytta hem till Finland för att leva ett ”normalt” liv.

Några månader senare var suget efter hästar och trav tillbaka, och nu är Lähdekorpi igång som tränare igen. Tränaren har hand om 31 hästar för tillfället och tio starter har hans hästar hunnit gjort sedan comebacken för fem dagar sedan. Under torsdagen var Lähdekorpi i segertagen igen, då han tog en dubbel på Åbytravet. Två segrar och sju pengaplaceringar har det blivit för tränarens hästar sedan nystarten – något han tycker är skapligt, men inte bra.

– Det är väl hyggligt men det borde bli bättre när det blir höst och vinter. Mina hästar är bättre då, de hänger inte med på sommaren då det går så jäkla fort, säger Lähdekorpi till Trav365.

Vad säger du om din dubbel på Åby?

– Det var väl kul men det var billiga lopp och jag vet inte ens om hästarna var bra. De var favoriter, men båda borde ha vunnit enklare. Officer Kronos och Birmingham är två bra hästar och de visade lite form vilket är roligt.

”Helt annorlunda”

Av de 31 hästar Kari Lähdekorpi har i träning är han ägare, eller delägare, till 28 stycken. Han är dock intresserad av att få hästar i träning utifrån.

– Jag har inget emot att få in någon häst, men jag ska inte öka med så mycket. Det är helt annorlunda nu, förut hade jag massor av hästar som jag anmälde men nu är det skillnad. Det är roligt att man kan styra lite själv, man får prova lite grejer med hästarna om de inte funkar.

Vad tror du om framtiden?

– Jag har några stycken som kan duga på V75. Prey Frontline, Bulldozer, Persos Seaman, Guinness Trot, Growup, Peak och Neo Smed kan alla vinna på V75. Neo Smed är på väg tillbaka, det kanske är min bästa häst. Prey Frontline har jag alltid trott är en riktig häst, vi får se om han blir så bra.

Har du någon kommande vinnare att bjuda på?

– Persos Seaman på söndag, han är riktigt bra för dagen, säger Kari Lähdekorpi till Trav365.