Så vinner Olle, 69, Derbyt och två milj

TRAV

Han har vunnit det mesta som kusk – men inte Derbyt.

På söndag kan en dröm gå i uppfyllelse för travlegendaren Olle Goop.

– Det vore helt fantastiskt, säger Goop till Trav365.

Olle Goop, 69, är en av Sveriges största travprofiler någonsin. Goop har tagit hem massor av storlopp, både som tränare och kusk. Men travlegendaren har inte lyckats vinna Elitloppet och Derbyt som kusk. På söndag kan dock en barndröm gå i uppfyllelse för Goop.

Alla aktiva inom travet har som mål att vinna Derbyt på Jägersro. Olle Goop har försökt massor av gånger som kusk, men som bäst slutat tvåa – två gånger. Familjen Goop tog hem Derbyt 2005 då Björn Goop vann med Conny Nobell. Till helgen har stallet två hästar till start i storloppet som lockar med två miljoner kronor till vinnaren. Björn Goop kör den bästa chansen, Lovelock, och pappa Olle får chansen bakom Bowie Boko.

”Måste vara realist”

Olle Goop är laddad för loppet, och vill nu ta en efterlängtad Derbyseger.

– Om jag har sådan tur vore det helt underbart men vi vet om att det krävs en stor portion tur för att det ska gå. Min häst är väldigt bra för dagen och har gått riktigt bra i år, men spåret är svårt och man måste vara realist. Det krävs mycket tur, men jag får försöka hitta en bra position från start och att han har lite krut kvar till slut för han brukar hålla tempot till slut, säger Olle Goop.

Kan Bowie Boko vinna Derbyt?

– Normalt sett blir det svårt men hästen har bra inställning. Vi får hoppas att det stämmer, det måste det göra om man ska vinna ett Derby.

Hur ser du på Lovelocks chanser?

– Normalt sett är han lite tuffare och mer gynnad av distansen. Han är lite starkare och det är lite mer tryck i honom. Det krävs tur för han också från det tråkiga spåret.

Om familjen Goop tar hem Derbyt, blir det vilt firande då?

– Säkerligen. Det vore det största som kunde hända för dagen, säger Olle Goop till Trav365.