Jörgen, 48: Vi kan slå Maharajah igen

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN

Senast chockade de trav-Sverige – och besegrade Maharajah.

På lördag ska Jörgen Sjunnesson, 48, och Yellow Eden återigen sätta Sveriges fixstjärna på plats.

– Jag känner mig absolut inte slagen, vi kan mycket väl vinna igen, säger Sjunnesson.

På Jägersro för två veckor sedan startade Stefan Hultmans Maharajah som jättefavorit på V75. Maharajah kom till starten med tveksam form men spelarna valde ändå att lita på stjärnan.

Det skulle visa sig vara fel.

Maharajah fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren – och var slagen 200 meter från mål. Istället spurtade stallkamraten, Yellow Eden, snabbt till en klar seger med Jörgen Sjunnesson i vagnen. Hästen gav 16 gånger i vinnarodds och förstörde många V75-system.

”Bra känsla”

På lördag är skrällhästen tillbaka på V75 – och ställs återigen mot Maharajah.

Hästarna möts på Solvalla i gulddivisionsfinalen med 500 000 kronor till vinnaren. Yellow Eden startar från spår tre och Maharajah från spår fyra. Maharajah blir i sedvanlig stil klar favorit – men Jörgen Sjunnesson varnar för sin häst.

– Han vann lätt senast och det kändes som att det var krafter kvar. Det var första gången jag körde honom och han visade att han är riktigt bra. Han kändes väldigt fin direkt, jag fick en bra känsla när jag tog tömmarna.

Kan ni besegra Maharajah igen?

– Ja, det är klart att det kan gå. Absolut. Han gjorde ett jättebra lopp senast. Det var inte så att han ramlade undan till slut utan han svepte undan väldigt enkelt. Sen kanske det måste gå hans väg, men så är det i alla lopp. Det är så jäkla tuff konkurrens och man vinner inte alltid på att man är bäst, utan man måste ha tur med löpningsförloppet.

Hur ska ni vinna? Hur ser drömloppet ut?

 – Det finns många olika varianter. Han kanske inte slår Maharajah utvändigt om honom, det är väl inte troligt. Annars kan han gå på många olika sätt, allt från ledningen till ryggar. Man kan inte säga att han är speciellt beroende av något, har man vunnit Harper Hanovers-lopp från dödens så kan man säga att man är tämligen oberoende av positioner.

Vem tror du vinner?

– Det naturliga är Maharajah i alla fall, det måste jag säga. Nu har han fått något lopp men det är ingen häst i gulddivisionen som är slagen. Bortser vi från Maharajah så är det den som får bäst lopp som vinner, och jag känner mig absolut inte slagen, säger Jörgen Sjunnesson.

Publicerad: