Nya ägarsatsningen – häst för bara tjejer

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är nya hästägarsatsningen i Sverige – endast för tjejer.

Stall Rosé hade under onsdagskvällen kick off på Solvalla.

– Det är ett annorlunda koncept. En liten andel i hästen, men du får mycket mer på köpet, säger en av initiativstagarna i projektet, Emmelie Arneng.

Freeze´em.
Foto: stallrose.se
Freeze´em.

Rixallsvenskan (nu Rikstravet) har varit en stor succé i Sverige.

Konceptet är enkelt: Det ska inte vara så dyrt att äga häst. Tränare från hela landet har fått köpa en häst som delas upp i 1000 andelar.

För ett fast pris har sedan personer från hela landet kunnat köpa in sig hästarna. Mest framgångsrik har Malin Löfgrens Sanity varit. Efter att hästen vunnit Rixallsvenskan ville andelsägarna behålla hästen och köpte tillbaka denne på Rix-auktionen. Resten är en saga. Nu tävlar Sanity mot landets bästa hästar och så sent som i lördags vann hästen gulddivisionen på Solvalla mot bland andra Maharajah och Iceland.

”Något som ingen gjort tidigare”

Succén med Rixallsvenskan och Rikstravet har fått ringar på vattnet. Under onsdagen var det tjejkväll på Solvalla då Jessica Almenäs var konferencier för 150 tjejer på Valla Krog. I samband med tjejkvällen var det även kick off för en ny hästägarsatsning i Sverige. En satsning som bara är till för tjejer, med namnet Stall Rosé.

– Vi har gjort ett Stall Rosé. Det är ett tjejandelsgäng med 100 andelar. Vi ville göra något som ingen hade gjort förut, säger Emmelie Arneng, en av initiativstagarna i projektet.

Hon fortsätter:

– Man köper in sig för 1500 kronor plus moms. Sen blir det ett fast pris på 200 kronor i månaden. Vi kommer att skänka 100 000 kronor till Bröstcancerforskning, det blir den stora grejen.

Vad får man mer för pengarna?

– Vi kommer ha lite aktiviteter. Kick off, en premieloppsfest när hästen har gått sitt premielopp. Roséprovning och lite annat. Vi har även tagit fram "Rosa kortet". Där vi har fått in jättemånga sponsorer. Med det kortet kommer man att få rabatt på väldigt många ställen, så handlar man mycket kommer det löna sig att ha köpt in sig på hästen, säger Emmelie Arneng.

Malin Löfgren tränar

Hästen Freeze´em är född i år och ska köras in först till våren. Vem som ska träna hästen?

– Malin Löfgren så klart! Vi vill fortsätta på tjej-temat så det var givet med en kvinnlig tränare. Vi hoppas på en ny Sanity. Malin tycker det är jättebra och hon är en av ett tiotal personer som varit med och tagit fram hela det här konceptet. Hon är ju van med det här efter succén med Sanity.

Enligt Arneng, som är uppfödare till tjejhästen, har Freeze´em fina förutsättningar för att bli en bra tävlingshäst.

– Enligt mig är det en toppstam, klargör hon.

Är det några profiler som ska vara med och äga hästen?

– Jessica Almenäs och Åsa Elmroth är redan med. Det är kul med lite profiler.

HÄR kan du läsa mer om projektet.

Publicerad: