Kuskens raseriutbrott – skällde ut domarna

TRAV

Kusken gick till rasande attack mot domarna efter det tv-sända V65-loppet.

Efter avstängningen rusade han upp i domartornet och skrek.

– Det är oacceptabelt att man skäller ut funktionärer, man måste kunna besinna sig, säger Henrik Lindgren på Bergsåkers travbana.

Det var efter ett tv-sänt lopp på Bergsåker, som jättetumultet utbröt. En kusk hade enligt domarna stört en medtävlare grovt, och fick tre veckors avstängning. En annan kusk fick en veckas avstängning för tempominskning som stört medtävlare.

Domarna var helt klara i sin bedömning, men kuskarna reagerade starkt då de kände sig orättvist dömda.

Den ena kusken var så upprörd att han tog saken i egna händer, och gick upp till måldomarna och skrek okvädingsord mot domarna, enligt uppgift till Trav365.

Raseriutbrottet gjorde att han totalt fick tre och en halv månads avstängning för olämpligt uppträdande och ha stört medtävlare.

– Han stegade upp i måldomartornet och var riktigt arg. När man häver ur sig icke tryckbara ord har man gått över gränsen. Det är helt oacceptabelt att man skäller på funktionärer, det ska man aldrig göra, säger Henrik Lindgren.

”Skällde ut måldomarna efter noter”

Den andra kusken ringde upp till måldomarna och var han även han mycket upprörd. För det fick han ytterligare två veckors avstängning.

– Han var ruggigt arg. Han skällde ut måldomarna efter noter så han fick också för olämpligt uppträdande. Det händer saker i loppen, och alla har rätt att uttrycka sin åsikt men man måste bete sig på ett riktigt sätt. Man måste framföra sina argument på ett bra sätt, och kunna besinna sig. Det här är inte första gången någon skäller på domarna och får för olämpligt uppträdande, säger Henrik Lindgren till Trav365.

Trav365 har försökt att nå kuskarna. Totalt blev sex kuskar avstängda i loppet.