Här stjäl norska stjärnan showen

Support Justice fångar in Digital Ink precis före mållinjen i Kjell P Dahlströms Minne.
Support Justice fångar in Digital Ink precis före mållinjen i Kjell P Dahlströms Minne.

Glöm Digital Ink och Mosaique Face.

Norske superhästen Support Justice knäckte stjärnorna i Kjell P Dahlströms Minne.

– Jag har ju Travronden och jag läste om giganternas kamp, men det stod inget om Support Justice där, säger tränaren och kusken Geir Vegard Gundersen lite syrligt efter segern.

Det målades upp som en duell mellan Lutfi Kolgjinis Mosaique Face och Stefan ”Tarzan” Melanders Digital Ink.

Men de får ursäkta, en norsk superhäst stal showen på Mantorptravet under måndagskvällen, i Kjell P Dahlströms Minne.

Efter ett perfekt lopp i andra ytter så måttade norske Geir Vegard Gundersen in sin superhäst Support Justice till seger på linjen, före en tapper Digital Ink som blev tvåa.

”Kan bli ännu bättre”

Segertiden blev 1.12,6 över distansen 2 140 meter, autostart och vinsten var värd 150 000 kronor. Det var sjätte raka segern för Support Justice som totalt i karriären har 14 segrar på 18 starter.

– Jag har ju Travronden och jag läste om giganternas kamp, men det stod inget om Support Justice där. Jag har sett Digital Ink och Mosaique Face, men nu fick jag drömloppet och har en häst som bara gjort 18 starter, får han fler lopp i sig kan det bli ännu bättre, och då kan vi komma tillbaka och vinna fler lopp, säger Gundersen i Vinnare V64.

Han fortsätter:

– Han har lite problem med höga farter, men han har enorm styrka. Bara han får farten kan det bli riktigt bra.

”Drömt om Oslo Grand Prix”

Efter att ha besegrat Sveriges bästa femåringar drömde sig tränaren och kusken iväg i framtiden.

– Vi har drömt om att vara med i Oslo Grand Prix. Vi får kämpa i toppen, men vi ska inte tro att vi kan gå på vatten bara för att vi vann här. Men många sa att det här var det bästa loppet kom körts i Sverige, hittills i år, och vi vann - det är vi stolta över.

Kanske hästen även kan bli aktuell för det svenska storloppet Elitloppet. Under måndagskvällen rapporterade Elitloppet.se om segern:

”Det här var Support Justices 14:e seger i 18:e starten och blir mycket intressant att följa framöver. Om han är något för Elitloppet redan i år lär framtiden utvisa”.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!