Trav

”Tungt för alla att tappa en sån häst”

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Bröderna Sedin har köpt stjärnan i Östersundsproffset Olle Carlssons stall, Ed You, och flyttar honom till Robert Bergh.

Tung förlust – men Carlsson ger inte upp för det.

– Nej, herregud nej, säger han.

Ed You som tagit 16 segrar på 40 starter och tjänat 1,1 miljoner kronor lämnar nu sin tränare Olle Carlsson, som vid merparten av vinsterna satt i sulkyn själv.

Ett tungt slag för tränaren med fem hästar kvar på träningslistan.

– Jag har dragit ner på hästar med vilja och ska väl ha sex-åtta hästar är det tänkt. Men oavsett hur många hästar jag skulle ha haft så är det tungt att tappa en sån bra häst som Ed You, det är inte många som har en sån. Det är tungt för alla.

– Jag förstår ägarna, de fick ett bra bud. Då är jag inte egoistisk...självklart hade jag velat ha kvar honom. Såna som Ed You växer inte på träden.

Men du ger inte upp efter tappet av stallets stora stjärna?

– Nej, herregud nej.

Vad har Ed You betytt för dig?

– Jag vann fyra V75-segrar med honom själv och han har ju vunnit 16 av 40 lopp för mig, det säger sig självt att han har betytt väldigt mycket.

Hur mycket utveckling finns det i honom tror du?

– Jag tror definitivt att det finns en hel del utveckling i honom. Han är allround, både stark och snabb. I våras sa ”Tarzan” (Stefan Melander) att han trodde hästen skulle passa bra i Frankrike, det sa ju Robert Bergh också. Vi får se hur det går, men det blir troligtvis bra, det hoppas jag, säger Olle Carlsson.

Du har fem hästar kvar på träningslistan nu, den med mest pengar på sig har drygt 25 000 kronor på kontot. Hur ser du på framtiden?

– Vi har några fina hästar så vi kör på. Viking Suyal är en spansk häst som vann första starten för mig, det är en fin häst. Sen har jag några till som känns som något åt det lite bättre.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!