Banans insats – skänker pengar till Filippinerna

Publicerad 2013-11-19

Åbytravet gör en insats för att hjälpa katastrofdrabbade Filippinerna.

De skänker alla entréintäkter vid torsdagens tävlingar till Röda korsets akutinsamling.

– Det är en viktig sak, när det händer sådana här naturkatastrofer blir vi påminda om att vi har det bra i Sverige, säger Kristofer Jakobsson på banan.

Röda korset genomför en akutinsamling till de människor som drabbats av tyfonen Haiyan i Filippinerna. Med insamlingen ska de kunna bidra med första hjälpen, mat, vatten, mediciner, filtar och presenningar som ett första enkelt tak över huvudet.

Nu vill Åbytravet vara med och hjälpa till – på torsdag när banan arrangerar tävlingar kommer alla entréintäkter gå till Röda korset.

– Det är en viktig sak, när det händer sådana här naturkatastrofer blir vi påminda om att vi har det bra i Sverige. Det här är Åbys sätt att försöka hjälpa de som har det tufft nu, som de i Filippinerna, säger Kristofer Jakobsson.

Hur mycket pengar hoppas ni få ihop?

– Det är svårt att säga, det är några som har frikort, men de kanske väljer att skänka pengar. Vi kommer att ha Röda korset-bössor utspridda över hela anläggningen. Men vi hoppas att par hundra personer betalar entré. Vi kommer även göra reklam i intern-tv om att man kan skänka pengar.

Banans damklubb har även bestämt sig för att skänka 3 000 kronor.

– Det är inte pengar som Åby har gett dem, det är pengar som de har samlat in. Det är en fin gest av dem och vi hoppas att våra besökare är givmilda mot dem som har det värre.