Wangle: ”Snacka om femstjärnig comeback”

TRAV

Hon hade inte startat på åtta månader.

Och hon fick ett mardrömslopp.

Trots det vann Ninepoints Gaga överlägset.

Jörgen Westholm börjar bli en Timo Nurmos light när hans hästar gör comeback.

Jag vet inte hur många lopp som tränaren gått ut direkt och krossat sina konkurrenter den tunga vägen när hästarna har gjort comeback efter vila och träningspaus.

Sir Henry P.Hill för några veckor sedan, Rocky Winner på V75 och nu Ninepoints Gaga.

Westholm har rejält snurr på stallet för dagen. Pass upp för den skicklige hästkarlen från Sala.

I övrigt blev det favoritbetonat på V86-omgången efter flera starka favoriter.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Ninepoints Gaga: Gjorde en fenomenal comeback och inte bara jag var chockad, även kretsen kring hästen kunde nog inte drömma om en sådan pass bra comeback. Tredjespår långa delar av första varvet men ändå satt Westholm och bara åkte till seger. Häftig comeback.

Juni Håleryd: Oj, vilken frän comeback även här. Hästen såg grym ut hela dagen och när tempot var uppskruvat kunde Johan Untersteiner mysa längre ner i fältet och när attacken sattes in så var det spel mot ett mål.

Mellby Euphoria: Tävlade i en jänkarvagn dagen till ära (första gången?) och såg ut som en ny häst. Var med i en tuff öppning, men hittade luckan in på upploppet och kom skjuten som ur en kanon tillslut. Jorma Kontio kunde nog kört det där loppet hur han ville för vinnaren var i efterhand överlägsen.

Samiswhoiam: Rammade startbilen och fick kontrolleras av banveterinären. Brydde sig knappast, behöll lugnet och när väl loppet gick iväg så var det just Samiswhoiam som var starkast. Vem kunde tro det efter att han rammat bilen?

Arsenal: Ja, inte fotbollslaget alltså, utan Peter Untersteiners läckra travare som nu har tre raka segrar. Johan Untersteiner körde återigen ett perfekt lopp, avancerade fram i dödens och vann åkandes. Arsenal har en härlig utvecklingskurva i sig och vinner fler lopp 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75