Kolgjini: ”Jag är jäkligt hungrig”

Uppdaterad 2017-05-20 | Publicerad 2017-05-19

Elitloppsdebutanten om: Åldern Hästen: ”Älskar det här jobbet”

Adrian Kolgjini, 24, kör sitt första Elitlopp nästa söndag.

Då tror han stenhårt på en finalplats.

– Det skulle förvåna mig om vi inte är bland de tre i finalen, säger han i lördagens V75 Direkt.

Rutinerade kuskar som bland annat Örjan Kihlström, Ulf Ohlsson och Franck Nivard.

Och så Elitloppsdebutanten Adrian Kolgjini, 24.

Nästa söndag kommer han köra Dante Boko i Elitloppsförsöket. Och hans unga ålder gentemot konkurrenterna ser han inte som en nackdel. Snarare tvärtom.

– Jag har gjort stora framsteg på kort tid. Jag är jäkligt hungrig och målmedveten. Jag tror bara det är positivt att jag är 24 och de andra är 50, säger han med ett skratt i ett inslag i lördagens V75 Direkt i TV12.

Vann ”Lilla Elitloppet”

För snart ett år sedan tog han hem den tyngsta segern hittills med Dante Boko. Adrian och den sjuårige hästen vann Sweden Cup, ”Lilla Elitloppet”, under lördagen. Pappa Lutfi Kolgjini körde hästen i försöket medan Adrian fick förmånen att köra finalloppet.

– Jag fick chansen lite på uppstuds. Ägarna visste inte om att jag skulle köra finalen. När hästen kom ut i defileringsvolten undrade de vem som satt där. Då var det lilla jag, säger han.

Uppvisning på V75

Han hyser starka känslor för Dante Boko, som fick sin Elitloppsbiljett efter att ha imponerat med en uppvisning på Örebros V75:a.

– När han är i ordning så kämpar han in i döden alltså. Han älskar verkligen det här jobbet och har den energin man gillar. Så är han ju döpt efter min brorsa också, så man får ju gilla honom lite för det också. Men tänk så bra han varit om han hette Adrian, säger han och skrattar.

Adrian Kolgjini tror på en finalplats med sin häst.

– Minst en final ska vi ta. Det skulle förvåna mig om vi inte är bland de tre i finalen.

V75 Direkt sänds på lördag i TV12 med start 14.30.