Stjärnan sågar sig själv – efter missen

Publicerad 2017-01-03

Jean Michel Bazire ”körde bort” Call Me Keeper i Prix de Bourgogne.

Då sågar den franske stjärnkusken sin egen insats.

– Jag körde mitt sämsta lopp under detta vintermeeting, säger Jean Michel Bazire till Paris Turf.

– Bazire hängde med huvudet efter loppet, säger Call Me Keepers tränare Daniel Redén till Trav365.

Det var i söndags som den svenske proffstränaren Daniel Redén hade förberett sin stjärnhäst Call Me Keeper maximalt för att han skulle knipa en biljett till världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique.

Då krävdes det en plats bland de tre främsta i Prix de Bourgogne.

Men, efter en passiv styrning av franske stjärnkusken Jean Michel Bazire fick Call Me Keeper aldrig riktigt chansen att visa vad han gick för i söndags – och i skymundan såg han ut som en ”tankad bomb”.

Nu sågar Jean Michel Bazire sin egen insats i fransk media.

– Jag körde mitt sämsta lopp under detta vintermeeting, säger Jean Michel Bazire till Paris Turf.

”Svårt att kommunicera”

Daniel Redén, som redan har två hästar till start i Prix d´Amérique i form av Lionel och Propulsion, missade chansen att få en tredje häst till PdA. För Trav365 berättar han hur han såg på den passiva styrningen av Bazire i söndags.

– Det är svårt, det är ganska svårt att kommunicera sådär, med de franska kuskarna. Man brukar inte säga så mycket inför loppen, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Jag hade faktiskt tränat Call Me Keeper annorlunda inför söndagens start, jag tyckte att han hade varit lite upp och ner så jag hade tränat honom lite hårdare inför i söndags och han kändes så otroligt fin så jag trodde på en bra insats. Han såg jättefin ut hästen, och det är klart man blev besviken när han inte fick chansen. Han satt ju i rygg på Bold Eagle men valde att gå ner invändigt, men samtidigt är det så de franska kuskarna kör ibland.

Vad var dina känslor efter loppet?

– Jag var besviken efter loppet, så klart, men när Jean Michel Bazire kom med hästen efter loppet så hängde han med huvudet och sa bara dålig styrning, dålig styrning i dag, och att hästen kändes kanon.

”Om man ska se det positivt”

Med några dagars distans till söndagens lopp på franska huvudstadsbanan Vincennes ser Daniel Redén inte bara negativt på PdA-missen.

– Om man ska se det positivt så tror jag det är jättebra för hästen, nu när man fått smälta det här, för han har blivit väldigt taggad. Han är ju mer stark den här så han får alltid gå den tunga vägen, nu fick han ett väldigt bra lopp, om man ska se något positivt på det och det vill jag försöka göra med mina hästar. Det var bra för honom, så här i efterahand.

Vad händer nu med Call Me Keeper?

– Vi har ju redan två hästar i PdA och jag har inget krav på att han ska vara med där, det finns bra lopp för honom i Frankrike utöver PdA. Troligtvis så kommer han starta nu på söndag igen, och blir det inte ett allt för tufft lopp där så kan det bli så att vi provar att starta honom tredje veckan i rad sedan i Prix de Belgique, för han känns så fin nu. Men, vi startar på söndag så får vi ta det därifrån sen, men så låg puls som han hade efter loppet i söndags brukar han inte ens ha efter träningspassen och Bazire sa att de hade varit sämst trea om det löst sig, säger Daniel Redén.