”Det var obehagligt – man får dåligt samvete”

Madelene Wikstén om bedrägeriet som skakade om henne: ”Han såg ett sätt att tjäna snabba pengar”

För drygt ett år sedan dök Madelene Wikstén upp i samband med ett bedrägeri.

Någon hade lurat till sig stora pengar genom att ”sälja” hennes häst.

– Det var obehagligt och jättetråkigt. Man får dåligt samvete, säger Madelene till Trav365.

Madelene Wikstén vann på V75 förra hösten som ägare till Crazy First Love, vilket borde ha varit en lyckostund utan dess like för Boden-amatören.

Istället överskuggades succén av en minst sagt märklig och obehaglig historia. Bara dagar innan hade nämligen en bedragare, utan Wiksténs vetskap, ”sålt” hennes Crazy First Love till en man, som lurades att betala in en stor summa pengar för en häst som inte var till salu – eller ens ägdes av lurendrejaren.

– Det var en äldre herre som ringde och frågade om papper på ägarbyte. Jag svarade att han inte är till salu och aldrig kommer att bli det. Personen ifråga hade det på känn, att han blivit blåst, och blev väldigt uppgiven. Det handlade ju trots allt om en V75-favorit och då är det inga små pengar vi talar om, sa Madelene till Trav365 i höstas.

”Hoppas att de fått tag i bedragaren”

Madelene var snabb med att kontakta dåvarande tränaren Robert Bergh om det som inträffat, av rädsla för att någon i stallet mot förmodan skulle lämna ifrån sig hästen till ”köparen”, tillika brottsoffret.

En polisanmälan upprättades men vad denna resulterade i vet hon till dags datum inte.

– Det hände ingenting, inte mig veterligen. Jag hoppas ju att de fått tag i bedragaren och att offret fått tillbaka sina pengar.

Madelene trycker dock fortfarande på vikten att gå ut och varna folk som riskerar att hamna i samma tråkiga situation.

Hur kommer det sig, tror du, att den här bedragaren valde just dig och din häst?

– Jag tror att han såg ett sätt att tjäna snabba pengar. Det är oftast sådana hästar de letar efter, som inte synts så jättemycket på V75. Det är svårare att lägga ut någon som exempelvis Daniel Redéns stjärnor som startar var och varannan vecka.

”Jag har lagt det här bakom mig”

Hur kändes det för dig när detta hände?

– Det var obehagligt och jättetråkigt att någon försöker sälja min häst utan att jag vet om det. Dessutom att någon blivit besviken och blåst på pengar. Man får dåligt samvete fast det inte var mitt fel, lite så känns det.

– Jag har dock lagt det här bakom mig nu. Vi som håller på med hästar tittar framåt och jobbar vidare.

Crazy First Love är lyckligt ovetandes om cirkusen som omgav honom i samband med karriärens höjdpunkt. Tyvärr åkte han dock på en skada en tid efteråt och har inte synts till i startlistorna sedan dess. Han har skörtat fina framgångar hos supertränaren Robert Bergh men återhämtar sig numera hemma på ägarens gård.

Wikstén är kvinnan bakom Stall WF, en verksamhet bestående av bland annat ett 20-tal avelsston, rehabilitering och tävlingstravare. På senare tid har reklamhästen hetat Mayback W.F., men hon hoppas nu att även Önas Quickstep ska göra bra ifrån sig i travets elitserie.

– Robert (Bergh) hittade och ropade hem honom åt oss på auktion som ettåring. Han har varit allvarligt gaffelbandsskadad tidigare men hans fördel är att han är en väldigt liten häst, nästan ponnystorlek. Dessutom var han ung när det hände och då är det lättare att läka.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!