”Det är som att skriva på för Bayern München”

Conrad Lugauer blir Menhammar-tränare: ”Otroligt glada”

Conrad Lugauer.
Conrad Lugauer.

Stjärntränaren Conrad Lugauer är klar för Menhammar.

Efter årets Elitloppshelg sker flytten vilket gör att Lugauer blir Solvalla-tränare.

– Det är som att skriva på för Bayern München för mig, säger Lugauer till Menhammars hemsida.

Det var under lördagen som ryktet sipprade ut om att Conrad Lugauer skulle bli tränare på Menhammars träningsanläggning vid Yttersta. Det var något som både Sulkysport och Travronden rapporterade om.

Under måndagen bekräftar Menhammar att flytten blir verklighet. Det innebär även att Lugauer lämnar Jägersro för att bli Solvalla-tränare.

”Högt ställda mål”

Conrad Lugauer kommer initialt att träna runt 25 hästar, vilket, förutom egna medföljande hästägare kommer att inkludera Annemannas tävlingshästar (stallas upp hos Annemanna).

– Menhammar är otroligt glada över att kunna välkomna Conrad Lugauer till tävlingsverksamheten. Menhammar har högt ställda mål och fortsätter att utveckla både verksamheten och våra medarbetare, säger Anders Lindh, utvecklingsansvarig på Yttersta.

Huvudpersonen själv är lyrisk.

– Alla vet att jag gillar fotboll och att få arbeta med Menhammar och allt som Menhammar står för är, som att skriva på för Bayern München för mig, säger Conrad Lugauer.

Storägaren tar över gården

Flytten kommer att ske efter årets Elitloppshelg och i och med det så lämnar Conrad Lugauer Jägersro och blir Solvalla-tränare. För Trav365 utvecklar han:

– Jag kommer tillhöra Solvalla när flytten ägt rum. Jag tränar på Ekerö och blir då automatiskt kopplad till Solvalla. Men jag har samtidigt haft vissa grundförutsättningar för att kunna ta jobbet.

– Jag har väldigt mycket kopplingar till folk i Skåne, bland annat min exsambo Karin Elias och min kusin Markus Waldmüller. Jag kommer finnas kvar som mentor och rådgivare och ägare av gården blir Karin Walter-Mommert.

”Viktigt att allt kändes rätt”

Lugauer kommer dock inte lämna Skåne och Blentarp helt.

– Jag kommer ner och hjälper till ibland när det behövs. Det var viktigt för mig att alla skulle bli glada, att det inte skulle finnas några förlorare om jag tog jobbet. Menhammar har varit väldigt generösa i förhandlingarna, vilket var nödvändigt för att genomföra detta. Jag är en väldigt lojal person som har ett stort ansvar för människor och kunder, folk som står nära mig, därför var det viktigt att allt kändes rätt, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte nämna någon siffra men några av mina hästar kommer att följa med mig till Stockholm. När vi snackar sportsligt så får jag ett riktigt bra lag och för sporten blir det kul.

Conrad Lugauer har 106 hästar på sin träningslista på sin gård i Blentarp i Skåne.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN