Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar, onsdag 27 september

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Åby/Solvalla, onsdag 27 september.

Spelstopp 21.40

TV12 20.00

ATG Live 17.45

✓ DD-1

Rankning: 4–11–12–10–1–3–9–7–5–2–8–6.

Kommentar: Från ledningen är Ferrari River hästen att slå. Speciellt som de värsta konkurrenterna om seger-checken har de högsta startnumrena. Det är ett försprång som Conrad Lugauer tänker ta vara på och hästen står faktiskt på tur för lite utdelning. Derbyt resulterade i en nolla men Niky Flax är riktigt fin och har blivit tillfräschad efter den starten. Hanterar distansen och ska vara ett tidigt alternativ. Egentligen samma med Ulisse Kronos som är kapabel men inte fått hjälp av spårlottningen precis. Inte speciellt blyg och tar till hårdhandskarna om det krävs. Tror också att Laskari blandar sig i slutstriden här. Med en smaskig resa i väntan på open stretch kan det blir riktigt bra för Dokonjo.

✓ DD-2

Rankning: 2–9–10–4–1–7–8–5–3–6.

Kommentar: Jag tar ställning och singelstreckar i det här loppet för fyraåriga ston. Räknar faktiskt iskallt med att vi får se Fantasy River i ledningen. Spåret är perfekt och innanför det största spetshotet Inga in Heaven. Även om den senare faktiskt lyckas ta sig förbi den första biten är inte slaget förlorat. Ola Samuelssons häst är bra, men hoppade tyvärr bort sig senast i Derbystoet. Galopperade då långt före start och då var den dagen förstörd. Men kom ifatt fältet och smög med invändigt. Gick trots allt 12,5/1 900 meter. Formen sitter där och kapaciteten räcker gott och väl för att slåss om segern. Särskilt som spåret är bra och ledningen som sagt finns inom räckhåll. Motståndet är också hanterbart, med tanke på att Cash Crowe inte är med... Bra chans.

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 4–11–12–10–1.

DD-2: 2 Fantasy River.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Det är troligt att Dokonjo släpper ifrån sig initiativet till Ferrari River, men kanske ändå inte helt skrivet i sten.

DD-2: Uppenbarligen tror jag bestämt på Fantasy River, men är högst medveten om hotet från Inga in Heaven.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Senast hoppade Ulisse Kronos, men kapaciteten finns där. Han har vunnit 46 procent (6 av 13) av sina lopp.

DD-2: 11 vinster på 23 starter för Fantasy River ger en stark segerprocent på 48. Vinst här och den är uppe på 50 procent.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel