”Han är bra och gör inte bort sig”

TRAV

Veijo Heiskanen om sina tre V75-chanser i Rättvik på lördag

1 av 2 | Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Åbyproffset Veijo Heiskanen

Åbyproffset Veijo Heiskanen har bra stallform för dagen.

På lördag jagar stallet nya segrar på V75 – bland annat i Sommartravets Final med 300 000 kronor i förstapris.

– Trot Kronos är bra och gör inte bort sig, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

Veijo Heiskanens hästar vinner för dagen lite drygt vart femte travlopp.

Under juli tog stallet nio segrar och under Trippeltravet på Axevalla för två helger sedan firade stallet stora framgångar med fem segrar, varav två inom V75, och knappt 900 000 kronor in till stallet – på tre dagar.

På lördag avgörs V75 i Rättvik och då jagar Åbyproffset nya segrar.

”Ska slåss om det”

Veijo Heiskanen reser från Åby till Rättvik med tre hästar, en av dessa är 9 Trot Kronos (V75-7) som jagar sin fjärde raka seger – det i Sommartravets Final med 300 000 kronor till vinnaren.

– Han möter bra motstånd på lördag, men min häst är också bra och gör inte bort sig i det här loppet. Jag tycker att han ska vara med och slåss om segern, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

I den tredje V75-avdelningen har Veijo Heiskanen 6 Smevikens Cruiser till start.

– Han har också bra form för dagen, tyvärr blev spåret lite väl långt ut för hans del för att vara optimalt. Kusken får försöka köra från start då han är bäst när han är med där framme. Chansartat, men formen är i varje fall på topp.

Sist, men inte minst, startar Heiskanen 7 Granfield Ace (V75-5) som diskvalificerades som etta i mål i Heat-loppet under Trippeltravshelgen på Axevalla.

– Dåligt startspår även där, men han är väldigt snabb från start och kusken får ladda vad som går härifrån. Förhoppningsvis når han ledningen eller vinnarhålet och då tycker jag att han ska vara med och göra upp om det, säger Veijo Heiskanen.