Expertens guide – mot 15 miljoner

Publicerad 2017-06-23

Trav365:s Christoffer Wickman har synat Grand Slam 75-omgången från Rättvik

Grand Slam 75 från Rättvik med 15 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Trav365:s expert Christoffer Wickman har synat omgången.

– Jag har två mycket prisvärda spikar i jakten på de stora pengarna, säger han.

På lördag, Midsommardagen, avgörs Grand Slam 75 på Rättvik.

Det är jackpott på spelformen med sju miljoner kronor extra i sjurättspotten, och som vanligt belönas en ensam vinnare med 15 miljoner kronor.

Trav365:s Christoffer Wickman har synat omgången och bjuder på sina bästa tips – mot de större pengarna.

Spelvärda spikarna:

Vem: 8 Bottnas Commandeur

Avdelning: GS75-2

Kommentar: Kom aldrig till senast, men gick strålande som fyra i Harper Hanovers lopp gången före det, och en mer passande uppgift än vad som väntar på lördag går väl inte att hitta? Står perfekt inne i loppet, trivs över aktuell distans, och jag tror Johnny Takter fixar biffen.

Vem: 10 Dugur

Avdelning: GS75-5

Kommentar: Har jag jagat ganska länge och nu är det läge att ta betalt, jag tycker den här fyraåringen är bra och mot lämpligt motstånd och med Björn Goop upp tror jag det är dags. Blir tuff att stå emot.

Spelvärda drag:

Vem: 6 D´Laina

Avdelning: GS75-1

Kommentar: Gillar jag och jag tycker hon är ständigt underskattad, trots att hon levererar bra insatser varje gång. Hon möter några tuffa konkurrenter, men är bra själv också och vid minsta klaff är hon med och slåss om det.

Vem: 9 Dartagnan Sisu

Avdelning: GS75-6

Kommentar: Som han sett ut i årets två starter, snacka om fränt intryck. Tuffare emot nu, men frågetecken för de mer betrodda hästarna gör att jag tror han kan ta tredje raka segern. Policy of Truth letar toppform, Global Trustworthy gör comeback, och det ska bli mycket kul att se Mattias Djuses stjärna här.