Trav

Wangle: ”Det var en ren njutning att se”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Gåshud!

Sällan ser man hästar med den inställningen som Master Crowe

Insatsen på V75 var överjävlig.

Jag har alltid underskattad Master Crowe.

Jag erkänner det – men efter lördagens uppvisning är det dags att ta tillbaka allt ont man har sagt om hästen.

Stjärnan, som radar upp segrar och är lillebror till en av de bästa hästarna genom tiderna, Commander Crowe, fullständigt krossade allt motstånd i V75-7.

Insatsen var fenomenal – och en ren njtuning att skåda.

Nu väntar V75-finaler på Solvalla nästa helg.

Gissa om hästen kommer bli favorit...

I övrigt var det en ljummen V75-omgång på Åby.

Här är sportbladets plusbetyg.

Betyg: 5 av 5 plus

Master Crowe

Kommentar: Tog sin sjätte raka seger och var överjäkligt bra. Jag hade gåshud över upploppet när Ingves bara åt upp allt motstånd och åkte ifrån till seger. Detta var en ruskig insats, och oavsett lopp hade nog hästen vunnit. Trots att hästen är klar för finalerna nästa vecka på Solvalla så var det spel mot ett mål. Nästa vecka vill jag se hästen i en jänkarvagn, då blir det ny show!

Betyg: 4 av 5 plus

M.T King Of Cash

Kommentar: Häftig uppvisning här också och Johan Untersteiners travare såg ju allt annat än bra ut med 700 meter kvar. Då drog kusken norsken och hästen tände till – rejält. Intrycket var magiskt och det är sällan man ser så här starka hästar i den klassen som hästen befinner sig i just nu. Jag applåder, men för att ta nästa steg nu behövs en bättre snabbhet från start. Det lär Johan fixa.

Betyg: 3 av 5 plus

Origo Tilly

Kommentar: Fick göra loppet helt och hållet och kunde avgöra kort före mål. Det var en jättebra insats och trots att hästen fick göra grovjobbet kunde Jansson vinna. För er som har Twitter är det bara följa Jansson, hans statistik gällande chansvärderingarna är ruskigt bra.

Betyg: 2 av 5 plus

Magic Happens

Kommentar: Var på förhand Peter Untersteiners bästa chans och hästen var också ruskigt bra. Släppte smart ledningen och sedan var det enkelt över upploppet. Hästen har haft mycket strul genom karriären hittills – hoppas nu att det blir ett friskt 2017. Då jäklar.

Betyg: 1 av 5 plus

Frode Hamre

Kommentar: Gjorde ett genidrag när han släppte ledningen till storfavoriten Basic sista varvet visade det sig. Men oavsett taktik i det skedet vinner Alwaysinblackpedia loppet. Det var enkelt och hästen visar bra kapacitet. Jag gillar även när Frode Hamre gästar Sverige, då bör man spela.

Basic

Kommentar: Fick ett perfekt lopp och tog även över ledningen. Storfavoriten svek markant och trots ledning sista varvet var hästen chanslös. Jag tror att det kan bero på att Björn Goop varit borta några veckor nu från tränarrörelsen hemma. Annars, sjukdom? Basic kommer tillbaka.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!