Trav

”Jag är lite chockad, det börjar sjunka in”

Av: 

Christoffer Wickman

Jennifer L Oscarsson, 24, bärhade i söndags sitt andra SM-guld då hon vann Dam-SM med Te Quiero Grif
Jennifer L Oscarsson, 24, bärhade i söndags sitt andra SM-guld då hon vann Dam-SM med Te Quiero Grif

TRAV

I lördags vann hon Sommartravsmontén och selade ut en vinnare i Sommartravets Final på Rättvik, i söndags tog hon SM-guld på Hagmyren och på lördag rider hon Åby Stora Montépris på Åby.

Det är bråda dagar för Jennifer Oscarsson, 24, just nu.

– Jättekul, säger hon till Trav365.

24-åriga Jennifer L Oscarsson arbetar till vardags som lärling hos Åbytränaren Veijo Heiskanen.

Mölndalstjejen har en hektisk vecka bakom sig där hon i Rättvik i lördags vann Sommartravsmontén med Raspberrysky, selade ut Trot Kronos som vann Sommartravets Final, och i söndags åkte hon till Hagmyren och vann Dam-SM med Te Quiero Grif.

På lördag kan hon ta en ny storseger på hemmabanan Åby – i Åby Stora Montépris där hon rider Fridericus åt arbetsgivaren Heiskanen.

”Jag är lite chockad”

Segern i Dam-SM på Hagmyren i söndags var värd 100 000 kronor och Jennifers andra SM-guld, i fjol vann hon Monté-SM med Brasil Boko.

– Helt fantastiskt, jag är lite chockad fortfarande, men det börjar sjunka in nu, säger hon till Trav365 och fortsätter:

– Te Quiero Grif hade inför söndagens lopp gått jättebra för oss i två starter och nu ryckte vi skorna runt, dessutom hade han framspår nu och han hade haft bakspår i de två första starterna för oss. Jag visste att hästen var i ordning och Veijo sa också innan loppet att det var bra segerchans.

Hur upplevde du själva loppet?

– Vi visste inte riktigt hur startsnabb han var eftersom han bara haft bakspår hos oss, och jag ville bara komma ner i ett vettigt slagläge. Han öppnade bättre från start än vad jag trodde, men då det kom två ekipage utvändigt om oss så tog jag upp för att jag såg att vi skulle få en bra position och det löste sig bra för oss.

Jennifer L Oscarsson och Te Quiero Grif hittade positionen tredje par utvändigt, och fick sedan dra tåget i tredjespår under slutrundan, och via en vass sista bortre långsida kopplade de segergrepp redan 500 meter från mål.

– Jag tänkte att han skulle bli seg då han fick gå ensam i tredjespår, men han sträckte ärligt på sig och han gick riktigt bra.

”Gillar inte att bli kallad montéryttare”

Är söndagens seger i Dam-SM den största för dig, hittills?

– Det är svårt att jämföra sådär, både den och segern i Monté-SM är roliga. Segern i Monté-SM var ju förstapriset 250 000 kronor, men det är klart det är jätteroligt att vinna i sulky också. Nej, det är svårt att säga, jag tycker de är lika roliga.

Efter loppet så sa du i segerintervjun att det var lite mer på riktigt att vinna i sulky?

– Det var absolut inget dåligt mot montén så, men det är trav vi håller på med, och det var jätteroligt att visa att man kan köra också. Jag gillar inte att bli kallad montéryttare, det är kul att köra också.

Och så Trot Kronos som vann Sommartravets Final och tjänade 300 000 kronor, som du selade ut åt din sambo William Ekberg?

– Ja, herregud, vad ska man säga? Han var fruktansvärt fin, han har sådan utstrålning och styrka.

Förra helgen red och körde hon in 200 000 kronor med seger i Sommartravsmontén och Dam-SM, och redan på lördag kan hon ta en ny storseger med Fridericus i Åby Stora Montépris där förstapriset ligger på 125 000 kronor.

– Det ska bli riktigt roligt, den som jag tycker är den som vi ska slå, Nantucket, fick ju spår utvändigt om oss och då Fridericus är väldigt startsnabb så är taktiken given. Vi ska försöka hålla Nantucket utvändigt om oss hela vägen, säger Jennifer L Oscarsson.

Jennifer L Oscarsson har hittills i år kört och ridit in drygt 700 000 kronor, hennes segerprocent ligger på vassa 27 procent

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!