Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp i Örebro, torsdag 13 juli.

Spelstopp 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 5–6–2–3–9–4–1–10–8–7.

Kommentar: Senast var M.T.Insider bra som fyra (egentligen trea men blev nerflyttad) i en V75-final mot bland annat Mellby Drake, Moni to Spare, Västerbo Exact och Linus Boy. Är givetvis ute efter tätpositionen och jag tror inte att Olle­ Alsén ger sig förrän han sitter där. Kan gå en riktigt fin tid och blir inte alls enkel att fånga in. Men får han svar och det går lite för fort lite för länge så kan det passa Barkevious Mingo väldigt bra. Gynnas förstås om han får lite hjälp med farthållningen och slipper göra allt grovjobb själv. Då kan han spara på krafterna och sätta in stöten i rätt tid.

✓ DD-2

Rankning: 4–12–8–5–9–2–7–3–1–10–6–11.

Kommentar: De gånger som Fonda Boko sköter sig är kapaciteten så stor att det räcker och blir över ett bra tag.

Tyvärr är han ofrånkomligt svår att lita på och det finns inte­ så mycket att göra åt hans nycker. Om han går felfritt har han en toppchans. Allt det här fick vi se prov på i de två senaste starterna. Felfri näst senast och då var han fantastiskt bra. Sedan mörker igen senast när det blev galopp. Igen. En given tipsetta som dock inte alls går att lita på. Spåret hjälper inte till men The Lucky One har varit så bra att han måste räknas ändå. Även om det aldrig är bra med risiga bakspår i Örebro. Hästen har trots allt vunnit fyra av elva lopp i år. Även Listas Spartacus fick ett uselt läge, men även här handlar det om en riktig vinnartyp. Har startat sex gånger och vunnit fyra av dem. På gång uppåt med lopp i kroppen.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 5–6.

DD-2: 4–12–8.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Det blir inte enkelt för M.T.Insider att ta sig förbi både Sheriff Bi och Jeepster. Alla tre bör vara spetssugna.

DD-2: Om Fonda Boko bara håller ordning på benen kommer det gå undan första biten. Annars On the Line?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Ett väldigt jämnt fält rent statistikmässigt, men det väger över för Mellby Collector med minsta möjliga marginal.

DD-2: Fyra vinster på sex starter ger Listas Spartacus en makalös segerprocent på 67. Närmsta konkurrent har 35.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel