”Wow, tänkte jag – till hästen stannade”

1 av 3
TRAV

Björn Goop kastade tärningen direkt från start.

Sedan ville inte Dice Man stanna.

Vilken insats - hästen joggade till seger på nytt banrekord!

Kvällssolen la ett härligt ljusskimmer över Lindesbergs travbana, Fornaboda, under onsdagskvällen.

Folket trivdes i stolarna på publikplats och någon mer picknick-vänlig travbana är väl svår att hitta?

Sporten då? Jo, den var klart bra, med flera banrekord under aftonen

✓ V86:s 5 bästa prestationer - och den sämsta

Vem: 4 Dice Man (V86-1)

Kommentar: Magic Gwin var gigantisk favorit, men det struntade Björn Goop. En avgjorde spetskampen i ett nafs tillsammans med Dice Man. Väl i ledningen så blev han inte utmanad någon gång.

På sista bortre långsidan bara forsade han undan till flera längders seger. Wow, tänkte jag, till hästen ”stannade” i sista sväng. Där var bensinen slut, tänkte nog alla som såg på.

Då gasade bara Goop i väg igen in på upploppet. Segern blev bombsäker på maffiga 1.12,2 över 2 140 meter, nytt banrekord.

Vem: 3 Canari Match (V86-4

Kommentar: Food Money och Quick Fix körde mot varandra från start. Då tog Örjan Kihlström det lugnt med favoriten och hade mest att köra med till slut. Hört den förut? Jo, tack! Canari Match är ytterligare en stjärna i Real Redéns armada. Scoutad i Frankrike och inköpt i vintras. Kan Daniel ta ett enda felbeslut vad gäller hästar? Canari Match hade en seger när han kom till Sverige. Nu har han tre. Och fler kommer…

Vem: 4 Sugar Daddy (V86-8)

Kommentar: Kaj Widell hade lite tur då Adrian Kolgjini körde galopp med Clemenza Am på väg mot ledningen. Därav fick han själv ta över taktpinnen tillsammans med Magnus Träff-tränade Sugar Daddy. Men så enkelt som han vann från pik, så hade han nog krigat om det oavsett position. Den lilla Bollnäs-amatörens hästar går som tåget för dagen och det är bara att lyfta på hatten.

Vem: 2 Visitor (V86-5)

Kommentar: Den italienska besökaren med det passande namnet skulle visa sig vara helt överlägsen i loppet. Mitt drag Isla de Pinos fick överta ledningen och var jag segersäker. Ända till Örjan Kihlström kastade loss sin häst på bortre lång. Jag ville spontanskrika: ”fusk”. Men det var det ju inte, det var bara klassblandning. Snygg insats.

Vem: 3 Quebec C.D. (V86-7)

Kommentar: Galopp i Drottningens Pokal och galopp i uttagningen till StoSprintern. Därför var det kul att se hästen fungera fullt ut under onsdagskvällen. Erik Adielsson lotsade stoet till spets, väl där var det lugnt. Peter G Norman såg ut som att en sten släppt från bröstet efter målgång. Ta’t lugnt, Peter - här har ni att åka med framöver. Hur går det med nerverna då?

Vem: Lacquer And Lace (V86-2)

Kommentar: Var favorit, men tränaren Markus Pihlström, varnade efter värmningen. Någonting stämde inte. Hon kanske inte borde ha startat? Från utvändigt ledaren drog hästen rejält i handbromsen i god tid. Något måste ha varit jättefel?