”Nu hoppas vi alla på nya segertårar i Paris”

Christoffer Wickmans plusbetyg från V75 på Åby

TRAV

V75 och SM-fest på Åbytravet.

Då fick vi bevittna två världsstjärnor.

Och nu hoppas vi alla på nya segertårar på Vincennes i Paris om drygt tre månader.

Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg hade under lördagen dukat upp för V75 och SM-fest.

Totalt skulle sju SM-guld delas ut, och den sportsliga klassen var bra med Petri Puros stjärnsto Cash Crowe och Timo Nurmos Prix d´Amérique-vinnare Readly Express som de stora affischnamnen.

Affischnamnen stod också pall för trycket och gjorde ingen besviken, i en tävlingsdag som innehöll det mesta.

Sportbladets Christoffer Wickman sätter och från lördagens V75-tävlingar på Åby

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Björn Goop

Betyg:

Vem: 12 Readly Express (V75-7)

Kommentar: SM-guldet under lördagen sade väl egentligen inte sådär överdrivet mycket, Björn Goop kunde tidigt in i loppet placera Readly Express i ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Vi fick dock de kvitto vi ville ha, innan Timo Nurmos superstjärna nu laddas mot att försvara sin titel i världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique, Readly Express såg frän ut hela vägen med en härlig spänst! Nu hoppas vi på nya segertårar på Vincennes om sådär tre månader.

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Cash Crowe och Christoffer Eriksson

Betyg:

Vem: 2 Cash Crowe (V75-5)

Kommentar: Fasiken så fin hon är, Petri Puros merca! Vid segern i lördagens Sto-SM så såg det ut som hon kunde springa tusen varv till runt Åbys travbana, och det ska bli mycket, mycket spännande att följa det här femåriga stoet framöver, som genom hela sin karriär visat det där lilla extra och måtte det där strulet som förföljt henne under en längre tid nu vara över!

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Jenni H Åsberg

Betyg:

Vem: Jenni H Åsberg

Kommentar: Den 33-åriga Bollnästjejen reste till Åby med två uppsittningar, i Montéryttar-SM och Monté-SM och hon vänder hem som SM-drottning då hon bärgade dubbla SM-guld med Mats Olssons Robin Hood och Per Lennartssons Order to Fly. Välförtjänt av en duktig tjej, och jag lyfter på hatten, Åsberg!

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Micael Lindblom tog SM-guld

Betyg:

Vem: 2 Athos Race (V75-4)

Kommentar: Unge kusktalangen Micael Lindblom, som i och med segern bärgade guld i Lärlings-SM, hade stuckit ut hakan under veckan och kallat V75-chansen med Åke Lindbloms Athos Race som en toppchans. Lindblom fick också rätt då det blev en mycket enkel seger via klassisk spets och slut-modell. Snyggt också av Lindblom att hålla den sexårige valacken i trav till slut, då Athos Race tappade travet sista 100 meterna in mot mål. Spännande körhänder att följa.

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Malin Viklund

Betyg:

Vem: 7 Mellby Entre (V75-2)

Kommentar: Segraren i Amatör-SM heter Malin Viklund, detta efter att hon, via en offensiv styrning, tidigt kunnat placera Markus Pihlströms Mellby Entre i ledningen och väl där så glömde konkurrenterna bort Viklund och Mellby Entre, det tackade duon för genom att vinna enkelt.

Betyg:

Vem: 9 Park View (V75-6)

Kommentar: Någonting kan inte ha stått rätt till hos den här norske treåringen under lördagen, medan flera av de värsta konkurrenterna gjorde bort sig med galopp så fick Park View ett perfekt lopp i ryggar i andraspår men när kusken Kevin Oscarsson gav hästen anfallsorder på sista borte långsidan så hände, ja, absolut ingenting.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Elitloppet