Studenten Jessica vann storvinst

Foto: Storvinst Studenterna Dan Nylun, Jessica Helsing och Benny Johansson jublar åt storvinsten.
TRAV

Studenten Jessica Helsing vann 850 000 med sina vänner.

Tack vare vinsten har hon kunnat finansiera sina studier.

– Jag har köpt en hel del böcker och lagt undan en del pengar, berättar hon.

Det var i maj 2007 som Jessica Helsing och hennes fem kamrater vann storvinsten på Solvalla.

Vännerna brukade inte spela på trav, men den här gången besökte de travbanan och satsade 650 kronor. Det blev en svår omgång och bara åtta system lyckades få alla rätt.

Innan hade de besökt Claes Sjöström och därför tog de med hans häst i systemet.

– Det var det som gjorde att det blev stor utdelning. Han vann med en 56-oddsare. De gäller att spela på de där hästarna också och inte bara favoriterna, säger hon.

Vinsten kom passande eftersom ekonomin för Jessica inte var den bästa.

– Man drömmer ju om att vinna storvinsten. Det är en obeskrivlig känsla. Jag hade så dålig ekonomi och visste inte hur jag skulle klara av det, säger hon.

Studerar

Nu läser hon tredje terminen till sjuksköterska på Åland. Även pojkvännen som var med på vinsten har flyttat till Åland.

– Jag har haft det lite lättare ekonomiskt i och med vinsten. Men jag försöker att inte ta så mycket av pengarna. Jag har ett räntekonto så jag kan ta lite pengar i taget. Det känns tryggt att ha lite extra pengar och jag undviker att ta studielån.

Hon på V75 någon gång ibland, men några större summor har det inte blivit. Jessica Helsing berättar att hon är mer intresserad av hästar än av spel.

– Jag har en häst som jag tränar själv, Eldorado Broline, som ska starta här på Åland på fredag. Det är mer än familjehäst och min pappa är delägare i den. Hästen har gjort fyra starter och kommit fyra som bäst.