Behandlades med ’ogräs’ - gör succé

Foto: Kanal75
Johan Untersteiner hade West Wing i träning tidigare. Här vid V75-seger.
TRAV

Utdömd av veterinär till nio månaders vila för gaffelbandsskada.

Efter lite ryggmassage och behandling med ”ogräs” var travhästen West Wing redo att tävla.

Under onsdagskvällen imponerade han vid seger på Solvalla – på nya rekordet 1.11,1.

– Vallörtsblad är världens billigaste medicin, säger nye tränaren Micael Broberg.

För tre månader sedan kom hästen West Wing till amatörtränaren Micael Broberg på leasing, utdömd av veterinär för gaffelbandskada, och beordrad att vila i nio månader.

Nye tränaren Micael Broberg tog hjälp av Sven Lindblom (hästorakel och hästdoktor) - och nu gör hästen succé - efter massage och behandling med ”ogräset” vallört.

– Lindblom är alltid positiv och han såg att det var en gaffelbandskada, men att huvudproblemet för hästen satt där bak, så han fixade ryggen med massage. Sen fick jag rekommendationen att träna på med vallörtsblad, jag körde på och jag märkte att svullnaden försvann, sen har hästen utvecklats ett snäpp och i går var han så jäkla bra.

Vallört har hjälpt West Wing komma tillbaka till tävlingsbanan i rekordfart.

”Uffe var jäkligt impad”

Ja, West Wing vann på nya rekordet, 1.11,1 över 1 640 meter och tog första segern i nya regin. Det med tajt matchande, bara fyra dagar efter sin senaste start.

– I går så spelade det ingen roll vilken häst West Wing hade mött, jag tog bort knäkapporna, checken och broddskorna. Uffe Ohlsson som körde var jäkla impad och tyckte han var jävligt fin. Han hade låg puls när han kom in efter loppet också, 80 i puls tio minuter efter, det är bra det, så han var långt ifrån trött.

”Jävla bra grej att ha”

Hur långt kan det bära?

– Fortsätter det så här så…

– Jag har skoryck och ryckhuva/rycktussar kvar, då har jag minst en sekund att kapa, då är det väl Sweden Cup som gäller i alla fall. Man känner att det är något extra när man sitter bakom honom. Allt går med världens billigaste medicin, vallörtsblad. Nu springer inte jag och plockar det själv, men man kan göra det och lägga i tvättsprit, bladen tillsammans med roten är det som gör det. Det går till och med att läka frakturer med det, en jävla bra grej att ha, säger Micael Broberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

Hästar

Medicin