”Katastrof omöjlig att resa sig ifrån”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:

Proffstränaren kan bryta sin långa segertorka på V75: ”Skulle vara skönt”

Delicious Brown kan i Kalmar på lördag ge travtränaren Peter U Andersson den så efterlängtade V75-triumfen
Foto: ALN
Delicious Brown kan i Kalmar på lördag ge travtränaren Peter U Andersson den så efterlängtade V75-triumfen

Proffstränaren Peter U Andersson har haft en torka på V75 på tio-15 år.

På lördag hoppas han bryta den med Delicious Brown.

– Det skulle vara skönt, säger han till Trav365.

För tio-15 år sedan vann proffstränaren Peter U Andersson en hel del V75-lopp.

Han hade många hästar i sin träning och anlitade oftast catchdrivers på sina hästar – främst Dan Widegren.

Men sedan fick Peter U Andersson in en massa sjukdomar i stallet och det började gå utför, själv beskriver han det som en katastrof omöjlig att resa sig ifrån.

När V75 på lördag gästar Kalmar kan i varje fall 6 Delicious Brown, en av fem hästar på Anderssons träningslista, bryta den långa segertorkan på V75 för Peter U Andersson.

”Eget beslut”

– Jag vann väl en 30-talet lopp på V75 för tio-15 år sedan, jag hade ett stall som funkade då med en hel del häst i träning. Men, nu har jag haft en svacka på tio år så det skulle vara skönt att vinna på V75 igen, skrattar Peter U Andersson till Trav365 och fortsätter:

– Jag har bara haft egna hästar i många år nu, och det var ett beslut som jag fattade själv. När det gick som bäst fick vi in mycket hästar i stallet, men sedan kom det massa sjukdomar och det blev katastrof och omöjligt att resa sig ifrån. Därför valde jag att köra egna hästar.

Vad tror du om Delicious Brown, kan han ge dig en efterlängtad V75-seger?

– Han har väldigt bra form och vann ganska lätt senast, det är bra vinnarinstinkt i hästen och han gör alltid sitt i loppet. Men, det var tufft emot nu.

”Outsider”

Var inte Delicious Brown riktigt rejäl när han vann senast?

– Jo, han var det, och med två lopp i kroppen så ska han bli allt bättre. Får han bara tävla på så tror jag han kan få lite hårdhet och växa in i det, det har varit mycket sporadiskt tävlande hittills.

Anledningen till det?

– Han har fått lite reaktioner, bland annat i sina bakknän, och det har tvingat honom till pauser. Men, nu känns han helt hundra för tillfället så jag tycker han ska kunna tävla på ett tag nu.

Om vi ska sammanfatta, kan han vinna tror du?

– Han är ganska rejäl i voltstart så kan bara Stefan Söderkvist pricka starten så är det nog chans på ledningen, och jag hoppas så klart att han ska vinna. Jag tycker väl dock att han främst är en outsider, för det var många bra hästar emot och även om han klarar aktuell distans så tror jag han är bättre på kort distans, säger Peter U Andersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN