Avlidne topphästen Scandal Play hedras med ett minneslopp

TRAV

Leif Witasp vill vinna den forne topphästens minneslöpning: ”Jag är optimistisk”

Foto: Kanal 75
Cool Keeper och Leif Witasp har tänkt att vinna den forne topphästen Scandal Plays Minneslopp på V86 under onsdagen i Boden

Spelformen V86 gästar under onsdagen Boden.

Då hyllas den forne topphästen Scandal Play med ett minneslopp.

Ett lopp som Leif Witasp tänkt vinna med Cool Keeper.

– Jag är optimistisk, säger han till Trav365.

Foto: Kanal 75
Den forne topphästen Scandal Play, här tillsammans med tränare Marklund

Den 2 oktober i fjol somnade en av trav-Sveriges mest folkkära hästar in, Scandal Play.

Stjärnhästen som sprang in 12,1 miljoner kronor blev 25 år gammal.

När V86 ger sig ut på turné och första anhalten är Boden hyllas den forne topphästen med ett minnselopp.

Scandal Plays Minne avgörs som V86-8 och har lockat hästar som Cool Keeper, Rocky Winner, Victory Bonsai och Corky.

Rättviktränaren Leif Witasp har äntligen fått bra utgångsläge tillsammans med sin topphäst Cool Keeper, och har tänkt lägga vantarna på minnesloppet och förstapriset som är 100 000 kronor.

”Flera slängar av halsinfektion”

Sexårige Cool Keeper har hittills i karriären vunnit 17 lopp på 45 starter och har sprungit in drygt 2,7 miljoner kronor, men den riktiga utvecklingen som ”äldre” har inte kommit på det sätt som många trodde om honom.

– Han åkte på flera slängar av halsinfektion i fjol, vid vår och sommar, och jag fick aldrig riktigt svar på honom. Men nu är de bitarna betydligt bättre och jag tycker han känns starkare i år än vad han gjort tidigare, säger Leif Witasp till Trav365.

Cool Keeper har gjort fyra starter hittills under 2016 och har en andraplats som bäst, han har fått kämpa från dåliga utgångslägen mot hästar som exempelvis Volstead.

– Vi har väl tänkt att vi ska hitta lite lättare lopp åt honom, gå ut och möta de där tuffa hästarna från dåliga utgångslägen räcker inte, det är svårt det, säger Witasp.

Därför jublade tränaren lite extra mycket när han såg startlistan till onsdagens V86-lopp, Cool Keeper lottades nämligen till spår två.

– Äntligen, och jag är optimistisk.

”Ska normalt bara vinna”

Hur känns Cool Keeper för dagen?

– Jag tycker att han känns bra, och han kändes fräsch och fin senast i Gävle. Jag tycker allting ser bra ut med både hästen och utgångsläget, och jag har förhoppningar om att han ska vara med i segerstriden, säger Witasp och fortsätter:

– Jag tycker väl normalt att han ska vinna ett sådant här lopp, men man vet aldrig när det väl gäller och man får ha lite reservationer. Men det är klart jag är optimistisk på förhand.

Kan det bli aktuellt med de lite större loppen i Norrland för honom i sommar?

– Ja, inte omöjligt, inte omöjligt. Vi tar ett lopp i taget, men vi har planer för honom, så är det ju. Det är en jävla häst, utan tvekan, och om han inte haft de där problemen med halsinfektionerna tror jag han varit bättre än vad han är för dagen.

Några ändringar?

– Det blir barfotaskor runt om den här gången, men det har han tävlat bra på tidigare så det är inga problem. I övrigt helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Leif Witasp.   

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav

Spel