Fernlund: Nu vinner han Olympiatravet

TRAV

Det är snart slut på ord.

För vad ska man tillägga angående världens bästa dalahäst, On Track Piraten?

Seger inför hemmapubliken – över tio miljoner i intjänade pengar.

Nu vinner han Olympiatravet av bara farten.

Många var tveksamma på om det stora hemmahoppet under Rommes V75-dag, On Track Piraten, skulle lyckas försvara ledningen från sitt innerspår bakom startbilen. Spekulationerna var många, och favorithatarna gjorde slut med bläck i sina pennor då de garderade.

Hur det slutade? Det tog en halv sekund.

Gav mig rysningar

Sedan satt åttaåringen som tränas i Rättvik av Hans R Strömberg i ledningen. Han visade härlig startsnabbhet och väl där var loppet över, och intrycket över upploppet då stjärnan fick sträcka ut gav mig rysningar

Hans löpglädje och mäktiga steglängd är magnifik – wow vilken atlet!Hemmapubliken var med på noterna, de tog emot sin stjärna med stående ovationer och Dalatravets ledning hade gjort en snygg pr-kupp. De hade tryckt upp en stor banderoll där de hyllade On Track Piraten som i och med segern gick över tio miljoner kronor i intjänade pengar. Hästen är tillsammans med Leksands IF Dalarnas stolthet för tillfället, men om hockeylaget slår ur underläge i varje match så är det tvärtom när det gäller ”Piraten”.

Johnny Takter kan inte sluta hylla sina favorithästar, och det hörs att han älskar On Track Piraten.

Och inte undra på det.

De har tävlat ihop 17 gånger – och vunnit 12 lopp vilket är ett makalöst facit. Han blir oftast favorit, och frågan är vem som ska kunna stoppa honom i Olympiatravet?

Redan nu på lördag ska han starta igen, då Solvalla kör V75-finaler, och sedan är det Olympiatravet i Mölndal som gäller.

I mina ögon är On Track Piraten favorit, en klar sådan, och jag tror att motståndarna får oerhört svårt att besegra honom. 

"Hittar oftast bäst vägar"

Det skrällde hejvilt på Romme, och som så många gånger förr är det toppkuskarna som vinner med storskrällarna. Det är alltid enkelt i efterhand – men vad sägs om detta:

Örjan Kihlström vann V75-1, tillsammans med Sjö Odin, spelad till två procent.

Björn Goop vann V75-2, tillsammans med Finish Future, spelad till tre procent.

Johnny Takter vann V75-5, tillsammans med Cigor Coyote, spelad till tre procent.

Hästarna hade visat fin form, hade bra utgångslägen, men ändå blev de fullständigt bortglömda tillsammans med sina kuskar. De bästa kuskarna hittar oftast rätt vägar, som Johnny Takter gjorde i V75-5 där han utnyttjade konkurrenternas misstag och dök upp i sista steget och vann före en extremt tapper West Coast som verkligen var positiv.

Den passar vi framöver.

Utdelningen? En ensam vinnare på sju rätt, som plockade hem 19,7 miljoner kronor. Systemet var inlämnat i Sundsvall på butiken Manhattan Spel & Tobak, kostade 294 kronor och innehöll tre spikar. Oerhört snyggt – jag lyfter på hatten.

Patrik Fernlund

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav