Välförtjänt seger för Västerbo Highflyer

TRAV

"Då kändes det väldigt bra"

Foto: ATG-play
Västerbo Highflyer vann enkelt lördagens Gulddivision från ledningen

Den store V75-favoriten infriade förväntningarna och tog en välförtjänt seger.

Efter en tuff spetsstrid var det lugna gatan för Västerbo Highflyer tillsammans med kusken Johan Untersteiner

– 300 meter kvar kände jag att vi skulle vinna, sa en glad Johan Untersteiner efter loppet.

Hedershästen Västerbo Highflyer har gjort det väldigt bra i sina senaste fyra starter men motståndet har varit stentufft och han har inte räckt ända fram trots bra insatser.
I lördagens gulddivision var motståndet betydligt enklare och hästen blev stor favorit. På förhand var den stora frågan om han skulle lyckas försvara ledningen från sitt innerspår. Det gjorde han.

– Jag förstod att om vi skulle komma till ledningen skulle han vara väldigt svårpasserad och när vi gjorde det kändes det som att mycket var vunnet, sa Johan Untersteiner i segerintervjun efter loppet.

”Väldigt lat och flegmatisk”

Efter en tight start lyckades alltså Johan Untersteiner få dit hästens framhovar och behålla ledningen. Sedan var det inga problem och den fina fuxen gick undan till en enkel seger. Segerkusken Johan Untersteiner var såklart väldigt nöjd efter vinsten och fortsatte:

– Det kändes väldigt bra. Han är väldigt lat och flegmatisk i loppen, man vet liksom inte hur mycket man har att åka med. Men jag förstod att är han bara frisk så kommer han att gå undan och när de andra började jagade på sina hästar omkring 300 kvar fick jag fulla linor, så då kändes det väldigt bra, avslutade Johan Untersteiner.

Segertiden skrevs till 1.12,3 över distansen 2 140 meter autostart och förstapriset i loppet var 150 000 kronor.

Noterat i övrigt i loppet var att den stora stjärnan Digital Ink galopperade dubbelt i sin comeback och körande Örjan Kihlström var nedstämd efteråt ”Det är risk att han känner av någonting igen”, sa Örjan i TV12.

Mathias Blomquist/Pontus Chorell