”Man bör hänga på låset i dag”

Publicerad 2016-10-03

Tiofaldige miljonären Sanity började sin karriär som deltagare i Rikstravet. Dyker det upp någon liknande stjärna i årets upplaga?

I dag klockan 12.00 släpps andelarna i Rikstravet team SHL 2016/2017.

Intresset för att få en andel i sitt favoritlag i SHL är stort.

– Man bör nog ha den här hänga på låset mentaliteten, säger Tomas Klasson, projektledare för Rikstravet team SHL, till Trav365.

14 stycken stall kopplade till varsitt SHL-lag.

Klockan 12.00 under måndagen släpps andelarna till Rikstravet team SHL 2016/2017.

Det kommer att säljas 1 500 andelar, som kostar 500 kronor styck, i varje stall.

Travtränarna för de olika stallen ska sedan köpa in två hästar för totalt 400 000 kronor – och sedan börjar ”matchen”.

Försäljningen av andelarna pågår till den 30 november – men tidigare år med Rikstravet har vissa stall sålt slut på sina andelar redan första dagen.

”Stötta ert lag”

– Det brukar gå relativt fort i vissa stall, sedan är andelarna slut. Man bör nog ha den här hänga på låset mentaliteten om man vill ha en andel i just sitt favoritlag. Jag är tämligen övertygad om att något stall kommer sälja slut relativt fort så det gäller att vara med i matchen direkt, säger Tomas Klasson, projektledare för Rikstravet team SHL, till Trav365.

Har det märkts stort intresse inför släppet av andelarna?

– Ja, absolut, det är mycket frågor, mycket funderingar, och många undrar i vilket stall man ska köpa en andel. Mitt råd är att man ska stötta sitt lag och sin ort så mycket man kan, men har man en förkärlek till en viss tränare ska man givetvis köpa sin andel där. Men överlag till alla hockeyfans, stötta ert lag, säger Tomas Klasson.

”Rikstravet i ny kostym”

Det stall med flest poäng blir mästare i Rikstravet team SHL och får 150 000 kronor att arrangera en segerfest för. Efter avslutad tävlingssäsong i början av juli 2017 säljs hästarna på internetauktion, försäljningsbeloppet från auktionen och hästarnas insprungna prispengar under tävlingsperioden delas sedan ut till respektive stalls andelsägare.

– Det är Rikstravet i en ny kostym, i samarbete med SHL. Det ska bli jättespännande.

Hur köper man sin andel i Rikstravet team SHL?

– Man kan köpa sin andel både hos alla ATG-ombud, men även via hemsidan. De första åren i Rikstravet kunde man bara köpa en andel hos ATG-ombuden och i fjol enbart via nätet, i år kör vi en mix, så det finns på alla kanaler, säger Tomas Klasson.

Se nedan för tränare Rikstravet Team SHL 2016/2017