Stjärnhästen Nuncio hade ny uppvisning

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske världsstjärnan vann storloppet i Årjäng

1 av 4

Stefan Melanders världsstjärna Nuncio vann storloppet Årjängs Stora Sprinterlopp.

Förstapriset: 600 000 kronor och i sulkyn satt Örjan Kihlström.

– Han vann med tussarna kvar, sa segerkusken efter loppet.

Under lördagskvällen avgjordes storloppet Årjängs Stora Sprinterlopp.

Världsartisten Nuncio kom på besök och gjorde ingen besviken – tillsammans med toppkusken Örjan Kihlström vann han loppet från utvändigt ledaren.

Den femårige hingsten har nu sprungit in knappt 23 miljoner kronor.

”Har inga svagheter”

Nuncio fick en tuff inledning på loppet då han blev hängandes i tredjespår, en bit in i loppet hittade han ner utvändigt ledande Tycoon Conway Hall och som så många gånger förr så visade han sig bara bäst. Nuncio kopplade enkelt grepp in mot upploppet och segertiden landade på fantastiska 1.09,7 över distansen 1 640 meter autostart.

– Han har allt den här hästen, han har inga svagheter. Han är stark, startsnabb, har en löpskalle, och han har inga svaga sidor som jag sett i varje fall. Han vann med tussarna kvar på ett fint sätt och han gör topplopp varje gång han startar, sa segerkusken Örjan Kihlström efter loppet.

”Jag är så lycklig”

Nuncio, som i och med segern i Årjängs Stora Sprinterlopp, nu är klar för storloppet Hugo Åbergs Memorial som avgörs på Jägersro tisdagen den 26 juli. Tränaren Stefan Melander ville dock inte bestämma redan nu för om det blir en start där eller inte.

– Jag ska fundera väldigt mycket på det, han har ju Jubileumspokalen på Solvalla också, jag vet inte. Vi får glädjas åt det här sedan får vi fundera, sa Stefan Melander efter loppet som också blev väldigt imponerad av sin stjärnhäst vid lördagens seger.

– Jag är så lycklig att jag har den här hästen, man är chockad faktiskt, sa Stefan Melander i vinnarcirkeln på Årjängstravet om sin Elitloppsvinnare.

Tvåa i loppet slutade dansktränade (Steen Juul) Tycoon Conway Hall som kördes av Thomas Uhrberg och trea i loppet slutade Daniel Redéns Västerbo HighFlyer som kördes av Ulf Ohlsson

Här kan du se loppet

Publicerad: