Kollegorna: ”Du är saknad Stefan”

TRAV

Profilerna på Solvalla skickar hälsningar till Stefan Hultman

1 av 3 | Foto: Kanal 75
Stig H Johansson och Erik Adielsson.

Efter månader av tystnad går stjärntränaren Stefan Hultman ut och berättar att han drabbats av en allvarlig muskel- och nervsjukdom.

Nu skickar Solvalla-kollegorna hälsningar till honom och hoppas få se honom på banan snart.

– Vi är många som har honom i våra tankar. Det märks att han är saknad, säger kusken Erik Adielsson.

I den första intervjun på flera månader berättar nu stjärntränaren Stefan Hultman varför han inte orkat- eller kunnat höra av sig.

Tränaren har drabbats av myastenia gravis, MG – en muskel- och nervsjukdom som gjort att han inte har kunnat prata eller gå.

– Min kropp har inte fungerat på ett halvår. Läkarna säger att jag får räkna med sex månader till som kommer vara väldigt jobbiga, men sedan om två-tre år ska jag kunna leva ett normalt liv igen, berättar han.

Nu vill hans kollegor på Solvalla skicka hälsningar till honom och hoppas att han blir bättre.

Markus Myron, sportchef på Solvalla:

– Stefan är oerhört saknad naturligvis. Det har alltid varit roligt när Stefan har tävlat här på Solvalla. Han är en karismatisk och härlig person. Han är uppskattad. Vi gläds åt att hans tillfrisknande har gått framåt. Vi längtar efter att se honom på Solvalla.

Stefan Melander:

– Jättekul att han är bättre, fantastiskt kul att höra.

Torbjörn Jansson:

– Jag hade hört att han hade drabbats av det här. Det är bara att hoppas att han kryar på sig så fort som möjligt. Det tycker vi alla. Han är saknad och är en färgklick som fått fram den ena världsstjärnan efter den andra.

Stig H Johansson:

– Många och även jag har funderat vad som hänt med honom eftersom det har varit så tyst. Det är bra att vi fick ett besked, även om det inte var något trevligt. Han har drabbats av något ovanligt och besvärligt.

– Han har haft stora framgångar och bra hästar. Det är en kille som berör med sina känsloyttringar det är klart att vi saknar han. Det är positivt att han hör av sig nu. Men jag förstår att han inte har varit mogen för att höra av sig eftersom han har varit så pass dålig. Han har fått avvakta tills att han är på bättring så det är positivt att han är det.

Erik Adielsson:

– Det viktigaste är hans hälsa och vi önskar alla honom ett snabbt tillfrisknande. Vi är många som har honom i våra tankar. Det märks att han är saknad.

– Stefan är en mycket stor profil i svenskt trav och älskad av många. Nu när han varit ifrån travet ett tag är han saknad som yrkesman, profil och medmänniska.

ARTIKELN HANDLAR OM