Förbundsjuristen: ”Ganska naturligt”

Publicerad 2016-11-29

ST:s förbundsjurist Göran Wahlman

Proffskusken Jörgen Sjunnesson är fri att tävla igen.

Inga konstigheter, enligt Svensk Travsports förbundsjurist Göran Wahlman.

– Utifrån vad vi föreslog så blev det som vi tänkte att det skulle bli, säger Göran Wahlman till Trav365.

Jörgen Sjunnesson

Det var den 11 november som proffskusken Jörgen Sjunnesson stängdes av med omedelbar verkan.

Detta efter att det framkommit att han ska ha skickat sms med sexuella anspelningar till kvinnliga inom sporten – något som Jörgen också erkänt och sökt professionell hjälp för.

Under måndagen hade Svensk Travsports Licenskommitté ett sammanträde och valde då att häva avstängningen – Jörgen Sjunnesson är därmed åter fri att tävla.

Ett väntat beslut, enligt Svensk Travsports förbundsjurist Göran Wahlman som tillsammans med Lisa Persson på Svensk Travsport skötte utredningen.

”Ganska naturligt”

– Jag och min kollega Lisa Persson skötte utredningen, hon hörde tjejerna och jag hörde Jörgen. Sedan sammanställde vi det som ett underlag till Licenskommittén, och i och med att jag var med i utredningen så var jag inte med i Licenskommittén då det hade blivit jäv, därför var en annan advokat, Björn Samuelsson, närvarande, säger Göran Wahlman till Trav365.

Vad säger du om utfallet?

– Det är väl inga konstigheter, de gick igenom ärendet och nu är det deras beslut som gäller.

Du som skötte utredningen, tycker du att det var ett rätt beslut?

– Utifrån vad vi föreslog så blev det som vi tänkte att det skulle bli. Vi kom fram till att det inte fanns något brott att styrka på något sätt, det var inga underåriga tjejer, eller tvång inblandat. Då är det ganska naturligt att det blir så här.

”Ensidig bild som kom upp”

När det här kom upp till ytan så blev Jörgen Sjunnesson avstängd med omedelbar verkan under utredningen, din syn på det?

– Det är sådana beslut som vår Generalsekreterare ska fatta, och det har gjorts tidigare också i olika situationer, om det ska utredas vad som försiggått. De kan stängas av under utredningen, och det är som sagt ett beslut för Generalsekreteraren.

Efter att Licenskommittén hävt avstängningen mot Jörgen Sjunnesson så är det flera som har reagerat, några positivt, men många så klart negativt. Är din syn att det utåt har målats upp en bild som ni kanske inte delar?

– Som jag förstod så hördes inte ens Jörgen innan det här kom ut i den blogg som avslöjade detta, han fick inte lägga fram sin sida från början. Båda sidor bör få chansen att säga vad de tycker, säger Göran Wahlman och avslutar:

– Det var en ensidig bild som kom upp från början, det var jätteviktigt att han fick höras också, självklart.