Stjärnorna tackar nej till storloppet

TRAV

Timoko och Lionel kommer inte till svenska storloppet

1 av 2 | Foto: Björn Goop och Timoko vann sprinterloppet Criterium de Vitesse för andra året i rad.

Stjärnhästen Timoko är klar för i Elitloppet på Solvalla.

Men hästen kommer inte till Olympiatravet.

Dessutom har kretsen kring topphästen Lionel tackat nej.

– För Lionel blir det bara en start i Norden och det är Oslo Grand Prix, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet i programmet ”Sista sväng”.

Foto: Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

Under söndagen kom nyheten att dem franska stjärnan Timoko fått en inbjudan till Elitloppet och att kretsen kring hästen tackat ja.

I helgen vann Timoko det franska storloppet Grand Criterium de Vitesse och Solvallas sportchef Markus Myron var på plats och delade ut den rosa Elitlopps-biljetten till hästens tränare Richard Westerink i vinnarcirkeln.

Även Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen var på plats och han hade hoppats att Timoko skulle komma till Åby och Olympiatravet den 30 april.

Tidigare har Jon Walter Pedersen berättar att Timoko var en drömhäst till Olympiatravet men i söndags blev det klart att hästen inte kommer till Åbytravet.

– Timoko var en överlägsen vinnare, jag var lite rädd att det skulle bli ett negativt svar för honom för Olympiatravet. Jag ställde frågan efter loppet och fick det svaret som jag trodde säger han i programmet ”Sista sväng”.

– Det var inte aktuellt och det är för att det inte finns något flyg helt enkelt.

Fick ett definitivt nej.

Även från kretsen kring hästen Lionel blev det ett nej.

– Jag blev lovad svar idag (söndag) och Fabrice och kretsen kring hästen har sagt att de kommer hålla sig kring Frankrike. Det blir bara en start i Norden och det är Oslo Grand Prix. Jag fick ett definitivt nej.

Det är sex veckor kvar till Olympiatravet och enligt Jon Walter är det viktigt att hästarna som ska få ett wild card ska ha visat form.

– Så som Oasis Bi såg ut idag är han högaktuell, säger han.

– Trebol tyckte jag också såg fin ut. Luckycharm Hanover gick fint. Så de är kanske aktuella nu, men vi får se vad som händer framöver. Det är en hel del franska hästar som kan vara aktuella.

Experten Anders Malmrot undrade om till exempel Fabrice Souloys hästar Moving on och Your Higness kan vara aktuella.

– De kan absolut vara aktuella. Vi ska ta kontakt om tio dagar igen så får vi se. Un Mec d'Heripre hade varit fantastisk i ett jobb i början av veckan, så Fabrice tyckte att det var tråkigt att han fick stryka den, säger Jon Walter Pedersen.

Här kan du se hela programmet – länk till ATG Play

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav