Stjärnan slutar – säljs nu till högstbjudande

Publicerad 2016-12-19

Stjärnstoet D´One lägger tävlingsskorna på hyllan och säljs nu som avelssto till högstbjudande.

Redan nu har bud på 2,6 miljoner kronor kommit in.

– Finare stam går knappt att få tag i, det borde vara intressant, säger Kenny Thörnblom till Trav365.

Sexåriga stoet D´One har gjort sin sista start.

Efter rekommendation från hästens tränare Roger Walmann och skötare Malin Boman-Friberg har ägarna, Stall Kenny, beslutat att låta världsrekorddottern få avsluta sin karriär.

D´One kommer nu att säljas som avelssto till högstbjudande med ett startbud på två miljoner kronor.

Budgivningen pågår fram till 28 december och redan nu har bud på 2,6 miljoner kronor lagts.

”Det ska bli spännande”

D´One startade 38 gånger i sin karriär, det slutade med 20 segrar och drygt 8,8 miljoner kronor i insprungna prispengar. Förutom ett flertal segrar i USA så vann hon 2013 Svenskt Trav-Oaks på Solvalla. Hennes sista start blev en tredjeplats i TVG Open på The Meadowlands i USA den 12 november.

– Stall Kennys andelshästar tackar alla som genom åren haft kontakt med D´One och gjort henne till den världsstjärna hon är i dag. Vi tackar speciellt skötaren Malin Boman-Friberg som med hela sin stjäl och hjärta lagt ner all sin tid på D´One, säger Kenny Thörnblom.

D´Ones mamma Giant Diablo sprang världsrekord den 6 oktober 2007 på The Red Mile i Lexington med tiden 1.08,5/1 609 meter autostart, bara timmen efter det rekordloppet tangerades det av treårige Donato Hanover, sedermera pappa till D´One.

– Det ska bli spännande, finare stam går knappt att få tag i med två världsrekordhållare som föräldrar. Det borde vara intressant, säger Kenny Thörnblom till Trav365 samtidigt som han berättar att det högsta budet i skrivande stund för D´One är uppe i 2,6 miljoner kronor.