Franske stjärnhästen är klar för Elitloppet

Jean Michel Bazire har tackat ja med Aubrion du Gers – körs av belgiske stjärnkusken

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Aubrion du Gers är klar för Elitloppet
Foto: Maria Holmén/TR Bild
Aubrion du Gers är klar för Elitloppet

En fransk stjärnhäst är klar för Elitloppet.

Det handlar om Aubrion du Gers.

– Jag är otroligt glad över detta besked, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Han har inte förlorat ett travlopp sedan april i fjol och står med tolv raka segrar.

Nu kommer den franske stjärnhästen Aubrion du Gers till Sverige, Stockholm och Elitloppet på Solvalla.

Under tisdagseftermiddagen presenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot Jean Michel Bazires häst som den fjärde inbjudna till storloppet sista helgen i maj. Sedan tidigare är Readly Express, Propulsion och Dion inbjudna.

Aubrion du Gers gjorde årsdebut så sent som i fredags i Prix de Cauvicourt i Caen och precis som i fjol så tog han hem segern i loppet. Han kommer i Elitloppet att köras av den belgiske stjärnkusken Jos Verbeeck.

”Chansen att vinna som tränare”

Jean Michel Bazires stjärnhäst kallas av många travälskare för världens bästa valack. Framträdandet i Elitloppet blir Aubrion du Gers allra första framträdande på Solvalla.

– Jean Michel Bazire har tackat ja med Aubrion du Gers och jag är otroligt glad över detta besked, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Totalt har den segervane nioåringen vunnit 42 lopp hittills i karriären och tjänat nästan 2,2 miljoner euro. Bland de största segrarna i hästens karriär kan nämnas UET Trotting Masters 2017 och Kymi Grand Prix i Finland i fjol.

– Jean Michel Bazire har som kusk tidigare segrat i Elitloppet med L´Amiral Mauzun och Exploit Caf och har nu med Aubrion du Gers chansen att vinna sitt första Elitlopp som tränare, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Elitloppet på Solvalla går av stapeln söndagen den 26 maj och är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla

Trav