Vi spikar hästen som andra vill jobba bort

Foto: Kanal 75
TRAV

Nu blåser vi alla andra på jackpotten.

Nu gör vi som miljardären Anders Ström.

Vi spikar hästen som alla andra ska jobba bort.

När spelarkåren skriker i vanmakt jublar vi.

Motsvarande omgång 2012 gav sju rätt 4,2 miljoner. Förra året slogs den siffran när utdelningen drog upp i 7,2 miljoner under Sundsvall Open Trot-dagen. Och så är det något slags rörig jackpott med botten­dreglet från i lördags och strössel från i tisdags. Lite kanske vi kan spela för? Säg inget till morsan bara. Om det går att hålla färgen när vi kliver av miljontåget på lördag eftermiddag är inget jag kan lova.

De säger att det syns på mig när jag torskar. Stopp, inga negativa tankar.

Bästa avslutaren

Här är min plan för att hugga för mig av jättepotten och vinna minst sexsiffrigt.

✔  V75-1: Poker Kronos går upp två klasser och sånt är alltid tufft. Så resonerar en träig analytiker som bara stirrar i programmet och inte tittar på hästarna. Själv ser jag en häst som använder Brons som andra fotisättningen i ett trestegshopp mot Gulddivisionen. Visst kan han landa snett men det troliga är väl att han studsar vidare och tar i gruset efter 17 meter? Ändå plockar jag med Polar L.B. Jag tror inte att han är lika bra men avslutningen senast var strålande i 1.08-tempo. Skulle han få chansen kan det gå, Björn Goop klämmer alltid ut varenda centimeter ur hästarna. Ingen kan köra finish bättre.

✔  V75-2: Tre starka och en snabb på min lapp. Helge Zonett har hittat stilen hos Ove Svedin och senaste vinsten var så bra att jag kan se honom vinna på V75. Lite diesel är det men styrkan kompenserar. Alfas Dimitri vann efter paus senast och var nästan chockerande bra när han fick en jänkarvagn på sig. Är det en motor i dem trots allt? Raz Mackenzie är ”två meter” och kusligt stark. Blir Hulken inte fast slåss han om segern. Electri­fying är snabb och ska gå barfota runt om för första gången.

✔  V75-3: Månprisen A.M. i SM är som om Timoko skulle starta i V75-4, snudd på boring.

✔  V75-4: Ett klent försök i lägsta klassen där min spontana reaktion var att helgardera. Men sen ville jag göra det oväntade, gå mot strömmen som legendariska storspelare gör. När Anders Ström tog hela potten på Solvalla (31 miljoner) spikade han en favorit som alla skulle jobba bort. Så jag går rakt ut på Manne S.E. som varit klart bra i de två senaste starterna. Han vinner en gång på fyra. Fine.

Vinner till 70 gånger

✔  V75-5: 15 ston och lärlingar, håll för öronen ... Nu är det fina hästar så smällfaktorn kanske sjunker lite. Men nu ska vi inte vara såna, vänta bara när Fortaleza Ås ramlar ut på upploppet, vinner till 70 gånger och det blir knäpptyst trots 20 000 besökare på Bergsåker.

✔  V75-6: Jag chansar bort finske Bret Boko. Tror att han stannar sista 50. Eller hoppas. Underpaid Hanover var grym senast, Västerbo Collect är i sitt livs form och O.P.’s Flirt kan mycket bättre än senast.

✔  V75-7: Min idé i Sundsvall Open Trot är Ed You. Han är jättebra hela tiden men får ändå operera ostört av spelarna. Varnar också för Oasis Bi som spurtade ilsket i Hugo Åbergs. Björn Goop frenetiska injobbning sista 200 kan inte överskattas.

Helgens tips

1. 1 Polar L.B. (Bergsåker, V75-1)

Blixtrande spurt senast. Tassar med. Kan slå till.

2. 4 Manne S.E. (Bergsåker, V75-4)

Starka sista 700 i de två

senaste. Fräckaste spiken.

3. 5 Ed You (Bergsåker, V75-7)

Kanonbra hela tiden. Trivs med Jansson. Drag.