Elfvings succé - vann storloppet

1 av 3 | Foto: Quid Pro Quo och Erik Adielsson
TRAV

Quid Pro Quo skulle få ett snällt lopp efter de tuffa loppen för två veckor sedan på Åby.

Då löste det sig perfekt för hästen som spurtade till säker seger i storloppet värt en miljon kronor.

– Det här är en otrolig resa, sa radioprofilen Ulf Elfving efter segern i vinnarcirkeln.

Dagens huvudlopp på V75 var Sundsvall Open Trot med en miljon kronor till vinnaren och det såg länge ut som segerchecken skulle hamna hos bröderna Sedin efter att Ed You haft grepp om loppet länge. I stället löste det sig perfekt för Quid Pro Quo som hade liftat med i tredje invändigt och kunde spela ut sin speed på upploppet.

– Vi hade en diskussion precis innan start och Erik sa att vi ska inte utnyttja en kompis och vi körde snällt med honom och så fick det bli som det bli - och så här blev det. Allting flyter och det spelar ingen roll vad man gör, sa tränaren Svante Båth som har en fantastisk stallform.

”Han är en hjälte”

Erik Adielsson som körde hästen håller hästen varmt om hjärtat och han berättade om sina känslor till hästen i vinnarcirkeln.

– Vi ville inte maxa honom varje gång och han fick gå tufft senast så jag ville verkligen inte att han skulle gå tom i dag. Mitt i sista sväng såg jag luckan skulle komma och då kändes det riktigt bra, jag har varma känslor för honom och han är otroligt mysig att köra. Han är en hjälte, sa Erik Adielsson.

Som fortsatte:

– Hela stallet har varit i zonen länge tycker jag och det är bra harmoni i stallet och augusti har varit magiskt när man tittar på siffrorna, stort tack till personalen som gör det här slitet så vi kan stå här nu, sa han.

”En otrolig resa”

Radioprofilen Ulf Elfving som är med och deläger hästen var på plats och kunde njuta av segerns sötma.

– Vi är tio personer på hästen och det är en otrolig resa. Per Skoglund sa till mig när hästen var två år: Fattar du vilken häst du har? Nej, sa jag men nu fattar jag, sa en mycket glad Ulf Elfving.