Supertalang till Reijo Liljendahl

TRAV

Femåringen har sprungit in fem miljoner kronor

Foto: Reijo Liljendahl.

Här är Reijo Liljendahls superförvärv från USA.

Femåriga jättetalangen Knows Nothing är på plats i succétränarens stall.

– Helt klart en intressant häst att få in i träning, säger Liljendahl.

Foto: Knows Nothing, etta på bilden.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Reijo Liljendahl har fått en flygande start som egen tränare efter att han lämnat sin roll som försteman hos Stig H Johansson.

Han visar upp mycket starka resultat på banan och antalet hästar i stallet blir fler och fler. Sedan tidigare har Liljendahl fått in ett gäng unga talanger födda i USA, nu fyller han på med ytterligare en jänkare.

Och det är ingen dussinhäst.

Femårige Knows Nothing anlände till Sverige under torsdagen.

Vann försök till Hambletonian

Knows Nothing var en av de bästa i sin kull på andra sidan Atlanten och vann bland annat sitt försök till Hambletonian för två år sedan och mötte bland andra Archangel och Market Share i finalen som vanns av den sistnämnde.

Talangen gjorde sin sista start i Kanada 31 oktober i fjol, ett lopp som slutade med seger. Därefter såldes hingsten efter Kadabra, till finska hästägare, på den årliga Harrisburg-auktionen.

Hästagenten Saku Mikkola ropade in Knows Nothing för 240 000 dollar, eller 1,6 miljoner kronor, åt de finska ägarna ”Ravitailli H Laakkonen Oy & ML Stable Oy”.

”Kom i dag”

Därefter togs hästen hem till Finland för att få pusta ut efter en tuff tävlingssäsong.

– Han har kombinerat träning med avelsarbete och kom till Sverige i dag. En fin häst som det ska bli kul att prova. Hästen bestämmer själv när det blir aktuellt med start. Men ingen stress, det finns så många lopp för hästar av hans kaliber så det är minsta problemet. Men det är helt klart en intressant häst att få in i träning, säger Reijo Liljendahl.

Knows Nothing har ett rekord på 1.09,5 över 1609 meter och med sina dryga fem miljoner kronor insprunget blir han den häst som ”tjänat mest” i Reijo Liljendahls stall som består av 80 hästar för tillfället.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.