Amatörens dröm – blev verklighet

TRAV

Mattias Jakobssons häst Buy the Law segrade på V75 med Claes Sjöström

Foto: ALN

Mattias Jakobsson har haft en dröm - att vara med på V75.

På Dannero slog drömmen in. Och det skulle bli bättre.
Han inte bara deltog - han vann också.
– Det här är helt sjukt, sa Jakobsson med gråten i halsen till tv-reporten Per Skoglund.

Amatören från Boden, Mattias Jakobsson, har tre hästar på sin träningslista och har alltid drömt om att få vara med på V75.
I dag på Dannero var det dags, och det kunde inte slutat bättre. Buy the Law, körd av Claes Sjöström, kunde i tidigt skede av loppet köra sig till ledningen och vann sedan enkelt. Det blev för mycket för amatören, som föll i gråt efter loppet.

"Det är overkligt"

– Det här är så jävla roligt, oj oj oj. Det här är helt sjukt. Jag får nog smälta det här. Det är det här man drömt om. Jag har drömt om att bara få vara med på V75, och jag har fått nöta, nöta, nöta för att få till poäng för Buy the Law för att komma med på V75. Och nu står man här, och har vunnit. Det är overkligt.

Kusken Claes Sjöström var mycket nöjd även han, det var länge sedan Sjöström segrade på V75 och den här segern värmde lite extra.

– Det här var verkligen en skön seger, det var länge sedan jag vann på V75 nu och jag vågar inte ens tänka på hur länge sedan det var. Han kan vara lite trög hästen och därför gasade jag i tid, och det var en lättnad det här när man inte vunnit V75 på länge. Mycket kul, sa Claes Sjöström efter loppet.