Jessica, 37, vann 450 000 kronor

Foto: Jessica Lindgren och Bodbäckssiv.
TRAV

450 000 kronor på tre minuter.

Amatören Jessica Lindgren, 37, satte proffsen på plats i Derbystoet i fredags.

– Nu börjar det sjunka in lite grann, säger hon till Trav365.

Foto: Jessica lycklig.

Jessica Lindgren, med fem hästar på träningslistan, satte proffsen på plats.

37-åringen jobbar heltid, samtidigt som hon tränar sina hästar.

I fredags i Östersund vann hon Derbystoet tillsammans med egentränade Bodbäckssiv och en segercheck på 450 000 kronor.

Lika mycket som hon kört in till stallet de fyra senaste åren...

I segerintervjun visade hon sin glädje som gjorde henne till veckans glädjespridare i hela trav-Sverige.

”Svårt att ta in det”

Med några dagars distans till segern, hur känns det?

– Nu börjar det sjunka in lite grann, det var svårt att ta in det i fredags. Jag var glad att jag hade vunnit loppet och jag blev väldigt glad när jag såg de andra bli så glada över min framgång, men just då och där förstår man inte att det är så stort. Man tänkte inte på allt runt omkring och vad det var man hade vunnit.

Något firande var det dock inte tal om, trots karriärens i särklass hittills största framgång – jobbet kallade.

– Jag har haft en jobbhelg faktiskt. Vi kom hem från Östersund vid 04.00 i lördags morse, och sedan började jag jobba halv sex. Jag har jobbat hela helgen så det har inte funnits tid för något firande.

”Räkningarna ska ju betalas”

Trots att Jessica fått den ekonomiska biten att rulla på bra, ger en sådan här seger drömmar och förhoppningar inför framtiden. Hästarna i stallet har oftast sprungit in pengar så stallet har gått runt av egen kraft, och jobbet har gett henne möjlighet att betala räkningarna. Men att kunna dra ned på jobbandet till halvtid, skulle vara en dröm.

– Det kanske inte har blivit så mycket över, men det har gått runt och det räcker ju. Drömma kan man alltid och visst skulle jag bara önska hålla på med hästarna, men samtidigt gäller det också att vara realistisk då räkningarna ska betalas. Därför har jag som mål i framtiden att kunna jobba halvtid och sedan ha hästarna, det skulle bli som semester för mig med tanke på hur det ser ut i dag.

”Ser bra ut inför framtiden”

Jessica ser ljust på framtiden med sina fem hästar på träningslistan. Derbystovinnaren Bodbäckssiv har framtiden för sig, och i stallet finns också två unghästar med bra stam.

– Jag har en tvååring efter Fakse och sedan en ettårig hingst efter Månprinsen A.M. och jag tycker det ser bra ut inför framtiden.

Var det överraskande för dig att Bodbäckssiv kunde vinna Derbystoet?

– Nej, faktiskt inte. Hon har alltid legat i framkant, både som treåring och redan som unghäst när man körde henne hade hon lätt för sig och var väldigt fin. Hon har alltid visat väldigt bra fart, och den största fördelen hon har haft är hennes skalle. Hon älskar att tävla och springa och vill verkligen vara först. Jag har alltid haft höga förväntningar på henne. Varje gång man varit inne på banan med henne och kört jobb mot äldre hästar som haft runt en miljon kronor på sig, så har hon alltid kunnat hävda sig väl mot dem.

”Siktar på repris”

Vad händer härnäst med stallets stjärna?

– Vi försöker väl starta på i de årgångslopp som finns, Norrlands Elitserie går hela hösten med final i Umeå i november och jag vann den finalen i fjol med henne som treåring så vi får försöka satsa på repris i år. Hon har bara gjort 15 starter och behöver lite mer lopp för att få hårdheten, och jag tror det ska finnas ett par sekunder till i henne då hon i mina ögon inte är färdig tränad och inför Derbystoet hade hon bara ett lopp i kroppen så hon borde bara bli bättre och bättre.