Sportbladets tips till Extra V75

TRAV

Så tippar experten till V75

Foto: ”Jeppas Maxi är minst rutinerad i fältet, men en häst som bara vinner och vinner kan aldrig räknas bort”, säger Casper Hedberg.

Här är Sportbladets tips till onsdagens Extra V75 på Solvalla.

Sportbladets expert Casper Hedberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Andra upplagan av det populära legendloppet. Båda kuskarna som kör de två förstatippade hästarna är fortfarande aktiva och det borde ge fördel.

Tipsettan

Oliver Kronos har varit riktigt bra i de två starter han gjort för Ulf Stenströmer (han behöver inte skämmas för prestationerna för förre trä­naren heller). Han är helt okej startsnabb  och har vunnit sex av sju starter då han gått i spets. Men han är också stark som få och Olle Goop kan lika gärna välja att ta det lugnt från start och sätta in sin attack i loppets slutskede. Oavsett taktikval gör Oliver Kronos upp om segern.

Motbuden

Perfect Power har, likt många av sina stall­kamrater, en härlig formtopp. Om han tryckas av första ­biten kan han öppna bra. Blir det inte ledningen blir det vinnar­hålet och från bägge dessa positioner är ­Perfect Power med på mållinjen. Costatantisoldi är perfekt inmatchad i loppet och tål tufft upplägg.

Skrällbudet

Checco Boko har finfin form och kan snuva alla på ledningen vid laddning. Kusken var tvåa i loppet i fjol trots att hon inte jobbar aktivt med hästar längre.

Spetsbuden

Oviss spetsstrid. Perfect Power kan kanske försvara ledningen om han laddas, men även Oliver Kronos, O.P.’s Flirt och Costatantisoldi kan öppna. Snabbast ut är Checco Boko och han frontar ofta från framspår. Får vi sedan en satsning av Helen A?

! Statistik­vinnaren

Oliver Kronos.

V75-2

Loppet

Vad gör det att hösten är annalkande när sådana här treåringslopp börjar dyka upp i programmen?

Tipsettan

Insatsen Fire to the Rain levererade senast var något utöver det vanliga och Fire to the Rain visade då, precis som han gjort tidigare, att han har ett psyke hårt som diamant. Ska han vinna detta lopp tvingas han göra allt grovjobb själv, men han är van vid tuffa upplägg och verkar faktiskt gilla dödspositionen. Om Volstead kommer till spets måste han vara riktigt bra för att plocka ner denna, men vi tror han har precis det som behövs, och lite till.

Motbudet

Volstead har imponerat i tre raka spetssegrar. Motståndet har inte varit så blodigt som nu, men intrycket han ger säger att det är en sjutusan till häst. Tränaren Stefan Melander har heller inte varit sen att strö lovord över hästen och han har flera skarpa treåringar i stallet att jämföra med (Al Dente till exempel). Kommer Volstead till spets är mycket vunnet och vi ser fram emot en härlig duell de båda förstatippade hästarna emellan.

Skrällbudet

Al’s Winnermede har varit väldigt bra på sistone och förtjänar ett större förtroende från spelarna.

Spetsbuden

Coolwater In, Explosive de Vie och Volstead är snabba ut. De två förstnämnda slåss om att komma till ledningen för att kunna släppa till Volstead.

! Statistik­vinnaren

Volstead.

V75-3

Loppet

En favorithäst som har fått en kortare paus är nu tillbaka på tävlingsbanan. Vinner hon direkt?

Tipsettan

Canaka B.F. har i år växlat upp ytterligare några växlar och nu tillhör hon den yppersta stoeliten. Hon har fått en kortare paus efter senaste starten efter någon månad med ganska intensivt tävlande. Pausen är dock inte längre än att hon ska vara redo att prestera på topp direkt och med två startsnabba ryggar att välja på hamnar hon bra till direkt.

Motbuden

Prussia startade i Elitloppet tidigare i år och gör alltid starka prestationer, när hon inte gör bort sig med galopp vill säga. 

Skrällbudet

Dileva Käll är första hästen att starta från Daniel Redéns sjukdomsdrabbade stall. Hon har kunnande nog för att gå ut och vinna direkt i comebacken.

Spetsbuden

She Loves You F.I. blåser till spets men om hon körs där är mer ovisst. Får kanske Dileva Käll överta?

! Statistik­vinnaren

My Happiness E.P.

V75-4

Loppet

Spårlottningen gjorde att loppet ändå blir lite spännande, men vår spik borde ha en mycket bra chans.

Tipsettan

Förra årets Elitloppsvinnare Nahar är inte världens enklaste häst. Ena veckan är han fenomenal, den andra hoppar han bort sig och den tredje gör han en slät figur mot enkelt motstånd. Men vi vet att han kapacitetmässigt kanske är Sveriges bästa häst när allt stämmer. Senaste prestationenen var en av de där rysningsframkallande insatserna. Att springa 11,7 på medledistans och med voltstart, ute i fjärde-, femtespår sista varvet, det mäktar bara en världsstjärna med. Nu har han sämsta spåret, men motståndet har på många kanter passerat sitt bäst före-datum.

Motbuden

Up Date Hoss är förste utmanare. Han var duktig i både försök och final av Suur-Hollola i Finland. Senast gick han i dödens och det passade inte. Han är snabb ut och därför missgynnad av bakspår. Seabis­cuit startade också i Suur-Hollola och vann sitt försök. I finalen var han bara dåligt och kanske passade upplägget med försök och final två dagar i rad dåligt.

Skrällbudet

Increased Workload om han slipper dödens.

Spetsbuden

El Mago Pellini eller Increased Workload med fördel den förstnämnde, om nu inte Lutfi Kolgjini överraskar med att ta det försiktigt med tanke på de senaste galopperna.

! Statistik­vinnaren

Seabiscuit.

V75-5

Loppet

Högklassigt stolopp med två startkanoner. Två träter och en tredje vinner?

Tipsettan

Britt Hudson plockade till slut första årssegern senast och den var sannerligen välförtjänt. Hon gick ensam i tredjespår sista 500 i 09-tempo och avgjorde säkert och slog då många av konkurrenterna hon möter här. Mycket talar för att det kan bli högt tempo i detta lopp och Britt Hudson kommer med sin fina form gå hela vägen in i mål.

Motbuden

Kommer Sahara Fairytale till ledningen utan att offra för mycket krafter blir hon svår att ta sig förbi.

Skrällbudet

Jitanes spurtade sylvasst senast.

Spetsbuden

Recation är blixtrande snabb ut, men innanför finns katapultstartande Sahara Fairytale och vi tror att Johan Untersteiner lika gärna kan vara intresserad av ett lopp i rygg som att köra i spets.

! Statistik­vinnaren

Stylish Hanover.

V75-6

Loppet

Klart bästa hästen har fått ett passande läge. I denna avdelning finner vi omgångens tryggaste spik.

Tipsettan

Charrua Forlan har nu äntligen haft tur i spårlottningen och den relativt startsnabbe fyraårskanonen ser ut att kunna leda detta lopp från start till mål. Hinner någon förbi honom i starten dröjer det nog ändå inte många meter innan Hans-Owe Sundberg tillåts överta spets och i den positionen har han gått fyra gånger och har då aldrig förlorat. Okej, loppet känns färdiganalyserat på bara några rader så vi hoppar raskt över till att gå igenom vem som kan utmana om tipsettan har en dålig dag.  

Motbuden

Dakota Chip var otroligt bra senast då han bara försvann från sina konkurrenter på en stark tid och såg ändå ut att ha mycket krafter kvar över mål. Motståndet var enklare än nu, men absolut inte dåligt. Han är snabb ut och kan kanske vid stor laddning ta sig förbi Charrua Forlan, men då överlåter väl ändå Thomas Dalborg ledningen till ”röd kusk” när frågan ställs? Dewey Luvs Britt har verkligen hittat formen och övertygat stort vid två raka vinster. Den formen räcker gott till att slåss om en plats bakom Charrua Forlan. Men Dewey Luvs Britt är inte snabb ut och tvingas runda fältet ute i spåren, eller köras på chans.  Kincannon Hanover gav ett härligt formbesked senast då han slog stallkamraten Apollon du Corta från dödens. Han kommer följa Charrua Forlan från start och får med lite tur en väldigt fin resa.

Skrällbudet

Radieux är stark och håller farten in i mål.

Spetsbudet

Charrua Forlan är loppets troliga ledaren även om någon skulle hinna förbi de första stegen.

! Statistik­vinnaren

Charrua Forlan.

V75-7

Loppet

Jubileumspokalen anno 2014. Vilket lopp! Ett av de bästa som körts i år. Njut av fantastisk travsport!

Tipsettan

Magic Tonight är väldigt startsnabb, men har innanför sig en ännu (?) startsnabbare konkurrent i ­Beer Summit som aldrig förlorat från spets. Hur körs då loppet? Det är ju medel­distans och vi tror att Magic Tonight ändå blir släppt till ledningen, han är ju faktiskt en väldigt attraktiv rygg att få. Kommer Magic Tonight till spets utan att det kostat allt för mycket har han en god chans att hålla undan. 

Motbuden

Duellen mellan B.B.S.Sugarlight och Support Justice senast de möttes var travpoesi i Nobelprisklass. Då vann den förstnämnde efter ett mer spårsnålt lopp. Positionerna avgör inbördes ordning igen.

Skrällbudet

Jeppas Maxi är minst rutinerad i fältet, men en häst som bara vinner och vinner kan aldrig räknas bort.

Spetsbudet

Beer Summit håller ledningen om kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Jeppas Maxi.

Casper Hedberg